Halloween-ul, scolarizarea satanismului pentru copiii romani

Chiar daca sarbatoarea de Halloween a trecut, sunt organizatii non-guvernamentale care critica aceasta sarbatoare adoptata de romani. Federatia Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita din Romania si Asociatia Bucovina Profunda din Suceava au trimis un memoriu Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului impotriva acestei „sarbatori macabre care invoca demonii si fapturile infernale”. Tu ce parere ai?

Stimata Doamna Ministru,
Multi dintre romani au preluat, de cativa ani, Halloween-ul, macabra sarbatoare occidentala, care sub masca unor distractii, este o veritabila invocare a demonilor si a fapturilor infernale. Oameni deghizati in schelete, aratari hidoase, vrajitoare, fantome, mumii, vampiri, varcolaci, monstri, criminali sangerosi impanzesc strazile si se sperie unii pe altii, cu tot felul de farse si glume macabre si nesarate. In vitrinele magazinelor, in parcuri, in companii, in localuri, in scoli si universitati, pe usile caselor, peste tot apar vrajitoare calare pe matura, dovleci-felinar, coarne si alte simboluri mai mult sau mai putin demonice. Spusul povestilor cu fantome sau vizionarea de filme horror sunt si ele parti ale petrecerilor de Halloween. Adesea, in preajma sarbatorii, televiziunile difuzeaza episoadele ale serialelor si emisiuni speciale (de obicei pentru copii), iar unele filme horror sunt lansate special inainte de Halloween pentru a profita de atmosfera sarbatorii. Cam asa arata Halloween-ul, o „sarbatoare” pe care satanistii declarati o considera printre cele mai importante.
Insusi „parintele” modern al „bisericii lui Satan”, Anton Szandor LaVey, obisnuia sa spuna ca Halloween este una dintre cele mai mari sarbatori in calendarul satanic, alaturi de „Noaptea Walpurgica” sau Sabatul vrajitoarelor, de pe 1 mai.
Integrarea in UE si occidentalizarea societatii face ca in Romania autoritatile sa se simta obligate (la presiuni deloc dezinteresate) la o adevarata maimutareala a sinistrei sarbatori americane, care este promovata pe toate canalele si cu toate puterile.
Astfel, Teatrul National pentru Copii isi deschidea la un moment dat stagiunea cu spectacolul „Lampa lui Jack”, o punere in scena pentru copii a povestii dovleacului de Halloween, poveste in care Diavolul joaca rolul principal, in realitate o scolarizare mascata a satanismului pentru copiii romani…
„Protipendada” Bucurestiului s-a adunat la Palatul Parlamentului pentru a participa la Balul de Halloween. Internetul romanesc este plin de felicitari virtuale cu specific de Haloween, precum si de bizare oferte „festive”: manichiura in ton cu momentul, gheare stilizate negru-portocalii, tichii cu coarne care se aprind alternativ, sfaturi pentru construirea unui cosciug, ca sa poti aparea ca un „mort” cat mai autentic la petrecerea de Halloween!!!
La unele gradinite din capitala se organizeaza „serbare de Halloween”, in scoli elevii sunt invatati chiar de catre profesori cum sa-si confectioneze costumele si decorurile adecvate. Discotecile din campusurile studentesti si localurile se intrec in a organiza „seri de Halloween” care sunt luate cu asalt de tinerii dornici de distractie. In 2002, in parcul Moghioros din cartierul Drumul Taberei, primaria sectorului 6 a organizat „Carnavalul groazei” si a oferit premii copiilor care aveau cel mai infricosator costum.
Iar acestea, in vreme ce in Rusia, Ministerul Educatiei a decis sa interzica orice eveniment legat de sarbatoarea Halloween-ului in scoli. Un reprezentant al ministerului, Alexander Gavrilov, a declarat ca aceasta hotarare se mentine din 2003, iar motivatia este legata de faptul ca aceasta sarbatoare promoveaza cultul mortii, personificarea mortii si a fortelor raului, fiind in contradictie cu natura institutiilor de invatamant. Gavrilov a precizat ca Haloween-ul „tulbura mintea si afecteaza sanatatea spirituala si morala a elevilor”, concluziile sale fiind impartasite de o serie de psihiatri consultati pe aceasta tema.
In Romania, Halloween-ul este sarbatorit si in acest an in toate unitatile scolare, unde se desfasoara petreceri, baluri, serbari etc., toate promovand teroarea, cruzimea, violenta, moartea, intr-un cuvant, satanismul.
Cu toate acestea, Legea Educatiei Nationale contine prevederi foarte clare privind pastrarea identitatii nationale si a valorilor culturale ale poporului roman, in unitatile de invatamant fiind strict interzise activitatile care pun in pericol moralitatea si integritatea fizica si psihica a copiilor si cadrelor didactice.
Astfel, intre principiile care guverneaza invatamantul preuniversitar si superior din Romania, se numara si „principiul asumarii, promovarii si pastrarii identitatii nationale si a valorilor culturale ale poporului roman” (art. 3, pct. h).
De asemenea, la art. 7. – (1) legea prevede ca „in unitatile, in institutiile de invatamant si in toate spatiile destinate educatiei si formarii profesionale sunt interzise activitatile care incalca normele de moralitate si orice activitati care  pot  pune  in  pericol  sanatatea  si  integritatea  fizica  sau psihica a copiilor si a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar si nedidactic”.
In ceea ce priveste comportamentul cadrelor didactice, legea aminteste, la art. 273 – (3), ca „personalul didactic poate exprima liber opinii profesionale in spatiul scolar si poate intreprinde actiuni in nume propriu in afara  acestui spatiu, daca acestea nu afecteaza  prestigiul invatamantului si demnitatea profesiei de educator, respectiv prevederile prezentei legi”. Totodata, „personalul didactic, personalul didactic auxiliar, precum si cel de conducere, de indrumare si de control din  invatamantul preuniversitar raspund disciplinar pentru incalcarea cu vinovatie a indatoririlor ce le revin potrivit contractului individual de munca, precum si pentru incalcarea normelor de comportare care dauneaza interesului invatamantului si prestigiului unitatii/institutiei, conform legii” (Art. 280. – 1).
Avand in vedere cele mentionate mai sus, solicitam Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului interzicerea urgenta a activitatilor desfasurate de Halloween, activitati care afecteaza pe termen lung sanatatea spirituala si morala a elevilor din Romania.
In conditiile in care agresivitatea de toate tipurile, comportamentul delincventional, maturizarea prematura si ingrijoratoare a elevilor nostri a devenit o nota comuna a scolilor, este absurda si inexplicabila intentia Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului de a organiza in institutiile de invatamant sarbatori de Halloween, asa cum aflam dintr-o directiva emisa unitatilor scolare.
In cazul in care fapta se va proba, tinem sa va amintim, stimata Doamna Ministru, Ecaterina Andronescu, faptul ca persoana care a luat  aceasta hotarare la nivelul institutiei pe care o conduceti se face vinovata de infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in forma calificata prevazuta si pedepsita de Codul penal in conditiile art. 246 raportat la art. 2481 Cod penal (pentru faptuitori functionari publici) si art.258 Cod penal (pentru alti functionari) raportat la art. 2481 Cod penal – fiind vorba despre interesele minorilor, protejate de legile nr. 272/2004 si a Educatiei nationale.
Pentru a evita declansarea unei plangeri penale impotriva persoanelor responsabile, va rugam sa procedati imediat la anularea tuturor activitatilor de acest tip in scolile din Romania.

Semnatari:
Federatia Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita din Romania
Asociatia Bucovina Profunda Suceava

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.