IN SPITAL, cu portofelul pregatit pentru plata analizelor

Internarea in spital nu va mai asigura gratuitate la intreg setul de analize sau investigatii pe care le face pacientul in timpul spitalizarii.

Punerea la plata a pacientilor pentru unele analize si investigatii este o masura necesara in contextul crizei financiare prin care trece cea mai mare unitate medicala a judetului, spune vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Gheorghe Sorescu.

Care vor fi insa analizele pentru care pacientii vor scoate bani din buzunare? Aici reprezentantii spitalului vor decide. Este vorba de analizele care nu sunt legate direct de boala cu care se interneaza pacientul. Este stiut ca pana acum, in spital bolnavilor li se facceau seturi complete de analize care duceau la depistarea si a altor boli decat cea cu care bolnavul s-a internat. De acum inainte, in unitatea medcala se vor face analize „cu economie”.

„Asta va decide medicul, de ce analize este nevoie pentru ca afectiunea cu care s-a internat pacientul sa poata fi tratata. Ce analize se vor face in plus, vor fi platite de pacient”, a declarat Gheorghe Sorescu.

Potrivit vicepresedintelui CJ, conducerea spitalului a gasit aceasta solutie pentru a mai aduce venituri suplimentare unitatii medicale, careia nu sunt sanse prea mari sa i se acorde la rectificarea bugetara sumele de care ar avea nevoie pentru functionarea normala pana la sfarsitul anului.

„Acolo este o problema serioasa care tine de finantare si trebuie sa se gaseasca solutii pentru ca spitalul sa functioneze. Nu se poti face minuni. Minunile le citesti prin cartile de povesti. Sa nu uitam ca aproape jumatate din populatia judetului nu este asigurata. Dar ceva, ceva se poate face. Au componenta aceasta de venituri proprii, pe care, este adevarat, nu te poti baza prea mult pentru ca populatia judetului este saraca iar unii dintre cei cu bani, cum am mai spus, prefera sa se duca in spitale din centrele universitare. Dar conducerea spitalului a facut o analiza si a identificat unele cai prin care ar mai putea creste cat de cat veniturile proprii”, a mai precizat vicepresedintele CJ.

Acesta sustine ca s-au facut demersuri la Ministerul Sanatatii pentru ca Spitalul „Mavromati” sa fie luat in calcul la rectificarea de buget asteptata, dar nu suntem singurul judet care are astfel de probleme si asteapta suplimentare de buget pentru functionarea pana la sfarsitul anului.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.