Home Social Incredibil! S-a stiut de problema DEZINFECTANTILOR ineficienti din SPITALE. SRI a informat...

Incredibil! S-a stiut de problema DEZINFECTANTILOR ineficienti din SPITALE. SRI a informat autoritatile

Gata cu angajarile, cer guvernantii, asistentii transformati in roboti!
In ultimii cinci ani, sase ministri ai Sanatatii au avut pe masa informari de la SRI despre dezinfectanti si infectiile nosocomiale. 

O sursa a Serviciului Roman de Informatii face public un document pe care l-a trimis ofiterilor sai de legatura in octombrie 2014. In document, medicul epidemiolog detalia trucarea unei licitatii la Spitalul Judetean, unde a castigat distribuitorul celui mai mare producator din lume, francezii de la Anios. Vreme de 8 ani, epidemiologul a explicat ofiterilor SRI cum mor oamenii in spitalele prost dezinfectate si cum se multiplica bacteriile, potrivit tolo.ro.
 
„Bacteriile tratate cu substante slabe capata imunitate si o transmit generatiei viitoare de bacterii”, spune alt medic, de la „Sf. Pantelimon”.
 
Doctorul sustine ca la sectia ATI de la „Sf. Pantelimon” rata mortalitatii in weekend a ajuns la 40%.
 
„Am facut informari despre calitatea necorespunzatoare a unor dezinfectanti folositi in spitale”, sustine SRI.
 
SRI: Au fost trimise circa 100 de informari in ultimii 5 ani, inclusiv legate de infectiile nosocomiale intraspitalicesti
 
Serviciul Roman de Informatii a trimis, in ultimii cinci ani, circa 100 de informari despre disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate, inclusiv legate de fenomenul infectiilor nosocomiale intraspitalicesti, informeaza luni institutia.
 
„Dreptul la sanatate este un drept constitutional. Iar SRI actioneaza, impreuna cu celelalte institutii partenere, pentru a proteja acest drept, alaturi de toate celelalte drepturi constitutionale ale cetatenilor. SRI informeaza decidentii legali despre vulnerabilitatile sistemului public de sanatate. In documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infectiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare pentru dezinfectantii utilizati la nivelul unitatilor spitalicesti din tara. Printre beneficiarii legali ai informarilor noastre pe aceasta problematica sunt presedintii de Consilii Judetene, prefectii, ministrii, primul-ministru, Presedintele Romaniei. Toti acesti beneficiari legali au primit informari constante, fiecare, potrivit atributiilor lor, despre disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate din Romania. In ultimii cinci ani, SRI a trimis circa 100 de informari, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infectiilor nosocomiale intraspitalicesti”, este mentionat in comunicatul remis de SRI.
 

Exit mobile version