Home Social La un pas de tragedie intr-o gradinita botosaneana! Un copil a cazut...

La un pas de tragedie intr-o gradinita botosaneana! Un copil a cazut in fosa septica

Unii dintre cei ce conduc unitatile de invatamant nu invata nimic din evenimentele nefericite petrecute in ultimii ani. Cu cativa ani in urma, un copil si-a pierdut viata cazand in fosa septica a scolii. 

Un evenimet tragic care ar fi trebuit sa ii puna in garda pe toti directorii unitatilor de invatamant, primarii, cadrele didactice, pe toti cei care raspund de viata si sanatatea copiilor din gradinite si scoli primare sau chiar gimnaziale. Nu s-a intamplat asta. Altfel nu se explica cum o fosa septica din incinta unei unitati de invatamant din judetul Botosani a fost acoperita doar de forma, iar un copil de trei ani a cazut in acea groapa cu dejectii. 
 
Incidentul s-a produs luni dimineata, in curtea Gradintei nr. 2 din Sat Nou, comuna Todireni. Gradinita este o structura a Liceului Todireni. Baietelul de trei ani  a mers la grupul sanitar cu surioara lui mai mare. In imediata apropiere se afla si o fosa septica, acoperita cu o tabla. Copilul a calcat pe acea tabla si s-a dus in fosa septica. Norocul micutului este ca acea groapa nu era plina in totalitate cu dejectii. Sora baietelului a anuntat-o pe educatoarea care era in acel moment in gradinita si aceasta, impreuna cu ingrijitoarea, au incercat sa-l scoata pe copil dar nu au reusit decat cu ajutorul unui localnic, a carui gospodarie este in apropierea gradinitei. Barbatul l-a prins de maini pe copil si l-a scos afara. Era plin de murdarie si ud pana la piele, tremura de frig. 
 
De mentionat ca in momentul in care copilul a plecat la grupul sanitar cu sora lui, in gradinita se aflau educatoarea si o ingrijiotoare. Cu toate acestea, copiii nu au fost insotiti de niciun adult la grupul sanitar. 
 
Mama baietelului a fost anuntata sa vina sa-l ia pe cel mic acasa. Tatal acestuia este plecat in strainatate la munca. Femeii i s-a spus ca e un mic incident la gradinita. A venit intr-un suflet. Cand a ajuns la gradinita, educatoarea i-ar fi spus sa il spele pe cel mic, sa-i dea un paracetamol si sa-l bage in pat, la caldura. In mod firesc, mama copilului, dupa ce si-a spalat micutul si l-a incalzit, nu l-a tratat cu un simplu paracetamol, ci si-a anuntat medicul de familie, apoi a chemat o ambulanta si l-a adus pe copil la spital pentru investigatii, de teama microbilor care i-ar putea provoca baietelului probleme de sanatate. 
 
Incidentul, care se putea transforma intr-o tragedie, a intrat si in atentia Inspectoratului Scolar Judetean, dar si a Politiei. Si ISJ si Politia au deschis anchete pentru a se afla cum a fost posibila o astfel de intamplare regretabila. 
 
„Inspectoratul a atentionat-o pe doamna directoare de la Liceul Todireni. Va demara si dumneaei o ancheta sa vedem cine se face vinovat de acest incident de la gradinita, sa vedem cauzele si sa preintampinam astfel de situatii neplacute”, spune inspectorul scolar Ciprian Manolache
 
Reprezentantii ISJ au anuntat ca se vor deplasa si ei la gradinita ce apartine de Liceul Todireni. 
 

Exit mobile version