LEGE NOUA pentru „PIERDERILE” de APA. Cum vor fi IMPARTITE in BLOC si ce SURPRIZE vor avea romanii plecati in STRAINATATE

S-a schimbat legea care reglementeaza modul de impartire a pierderilor de apa intr-un condominiu. Schimbarile abia incep sa se vada in facturi si incep … surprizele. Unii castiga, altii pierd.

Din luna ianuarie, legea care reglementeaza modul de impartire a diferentelor de apa inregistrate in condominiu dupa citirea contoarelor de scara si din apartamente a suferit o modificare importanta. Volumul de apa care rezulta ca diferenta intre ce arata contorul de scara si suma consumurilor din toate apartamentele acelei scari de bloc, la sfarsitul lunii, se va repartiza pe „unitate imobiliara din condominiu” si nu pe numar de consumatori, cum a fost pana la inceputul acestui an. Daca intr-o scara sunt 20 de apartamente si garsoniere, diferenta rezultata pe scara dupa citirea apometreleor se va imparti la 20. 
 
Sefii de la Nova Apaserv se asteapta la un alt val de reclamatii, dar din aceleasi zone, acolo unde suma consumurilor de apa din apartamente, raportate la sfarsit de luna,  nu bate cu ce arata contorul de scara. 
 
„Asta este legea, trebuie sa o aplicam. Ca vor fi sau nu mai multi nemultumiti ca pana acum, nu stiu. Vom vedea, pentru ca am trimis acum primele facturi, pentru luna ianuarie. Unde diferentele sunt mari, nu conteaza cum le impartim, ca tot sunt nemultumiti. Locatarii ar trebui sa isi rezolve intre ei problemele”, a spus Gabriel Carlan, directorul executiv de la Nova Apaserv. 
 
O categorie de noua de nemultumiti se va contura insa din randul romanilor plecati la munca in strainatate. Chiar daca nu locuieste nimeni in acel apartament, vor avea de platit la fel ca vecinii lor din tara diferentele rezultate dupa citirea apometrelor din condominiu. Daca vecinii lor fura apa sau nu raporteaza corect consumul, la impartirea diferentei de apa inregistrata dupa citirea apometrelor vor fi pusi la plata si ei. Si, daca au nesansa sa aiba louinta intr-o scara de bloc cu probleme la acest capitol, luna de luna se va aduna o suma de bani, iar la venirea acasa s-ar putea sa nu le cada deloc bine surpriza. 
 
„Ar avea posibilitatea sa se debranseze de la apa. Noi nu avem ce face, aplicam legea. Lege care spune clar, nu mai conteaza daca locuiesti sau nu in apartament, platesti la fel ca ceilalti cota rezultata la impartirea diferentelor din citirea contorilor de apa. Asta e viata in condominiu”, spune si Cristian Romanovschi, directorul comercial al SC Nova Apaserv. 
 
Directorul comercial afirma ca, din practica, tie ca sunt numeroase situatiile in care se declara ca nu locuieste nimeni in apartament dar cheia este lasata la rude sau vecini si acolo se inregistreaza consum de apa care nu este declarat. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.