LICEUL „ELIE RADU”. Se caută sponsori pentru completarea unui laborator de matematică

12 tablete ar fi suficiente pentru completarea laboratorului de matematică al Liceului Elie Radu, unitate de învățământ al cărui colectiv de cadre didactice face eforturi cu mult peste medie pentru a atrage elevii către școală și educație.

În fața unor elevi ce se confruntă cu cele mai diverse probleme pe care societatea românească le-a creat în ultimii ani, dascălii trebuie să abordeze noi modalități de predare și comunicare a noțiunilor. Un astfel de exemplu este proiectul implementat de Asociația „Institutul GeoGebra”, prin profesorul Beatrice Tiron, proiect prin care se dorește amenajarea unui laborator de matematică.

Conducerea liceului pune la dispoziție o sală de clasă dotată cu proiector și mobilier corespunzător, iar profesorul, prin asociație, completează dotările și vine cu bagajul de cunoștințe ce trebuie predat. Concret este vorba despre integrarea noilor tehnologii virtuale în predarea efectivă a matematicii, manieră ce poate spori interesul elevilor pentru o disciplină ce creează multora probleme.

Trista realitate arată că un număr mare de elevi care învață la „Elie Radu” provine din familii defavorizate. Cu părinții plecați în străinătate, navetiști, provenind din familii neintegrate social, sau la limita subzistenței, tinerii înfruntă multe greutăți pentru a frecventa școala. Cum, în multe cazuri, matematica nu este considerată un obiect ușor de învățat și nici prea atractiv, utilizarea noilor tehnologii în predarea efectivă a lecțiilor de matematică are darul de a motiva elevii să participe activ și să învețe cu plăcere. Din laboratorul de matematică în care se predau deja noile noțiuni de geogebră mai este nevoie de cel puțin câte o tabletă la 2 elevi, cu ajutorul cărora să se poată face aplicațiile.

Geogebra se predă la „Elie Radu” grație proiectului de parteneriat strategic Erasmus+, „Math Teachers’ Adventure of ICT Integration”, finanțat din fonduri europene pentru perioada 2015-2017, parteneri fiind două universități prestigioase din Linz și Ankara.

Reprezentanți ai partenerilor se vor întruni pe 2 noiembrie la noi în județ, când botoșănenii și-au propus să inaugureze noul cabinet de matematică. Speranțele organizatorilor se îndreaptă, însă, spre firmele cu potență financiară din Botoșani sau din alte colțuri ale țării, pentru care donarea unor tablete ar însemna din punct de vedere material foarte puțin, dar ar fi o contribuție importantă ce ar putea înfrumuseța viața de liceeni a tinerilor de la „Elie Radu”.

Potențialii sponsori sunt rugați să contacteze liceul botoșănean la numărul de telefon 0231.514.196 sau pe adresa de e-mail [email protected] Aceștia vor fi invitați la inaugurarea laboratorului, putând vedea la fața locului cum proiectele lor sociale ajung acolo unde este mai multă nevoie, adică pentru a îmbunătăți condițiile de educație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.