Home Social Locuinte cuprinse de flacari. De la ce a izbucnit valvataia

Locuinte cuprinse de flacari. De la ce a izbucnit valvataia

Doua femei de 85, respectiv 36 de ani, din satul Smardan (comuna Suharau) si satul Sarafinesti (comuna Corni), au ajuns la spital dupa ce locuintele le-au fost cuprinse de flacari.

Prima a avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce a suferit un atac de panica, fiind transportata la Spitalul Municipal Dorohoi de un echipaj SMURD.

Femeia de 36 de ani a suferit arsuri usoare la o mana si un picior, fiind preluata de echipajul de terapie intensiva mobila SMURD si transportata la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Botosani pentru continuarea investigatiilor si asigurarea tratamentului de specialitate.

Izbucnite intr-un interval de o ora, cele doua incendii au avut aceeasi cauza, respectiv jar cazut din soba pe materiale combustibile.

La Smardan, flacarile au distrus acoperisul si bunurile din doua incaperi ale unei anexe gospodaresti, iar la Sarafinesti bunurile dintr-o incapere a locuintei. Valoarea bunurilor distruse a fost estimata la cca. 30.000 de lei.

Pentru stingerea incendiilor si inlaturarea efectelor au intervenit, in total, 23 de pompieri militari si voluntari cu patru autospeciale cu apa si spuma. S-au salvat si protejat bunuri materiale de peste 100.000 lei.

Jarul cazut din soba pe materiale combustibile se afla printre cele mai frecvente cauze de incendiu in sezonul rece. Pentru inlaturarea pericolului de incendiu din locuinte, pompierii botosaneni recomanda:

– sa montati pe pardoseala, in fata usitei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucata de tabla cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 m;
– sa nu introduceti in sobe lemne cu lungimea mai mare decat focarul;
– sa nu lasati usa de la focar deschisa;
– sa nu supraincalziti sobele;
– sa nu folositi sobe sau alte mijloace de incalzire defecte, cu improvizatii.

Sobele si alte mijloace de incalzire trebuie supravegheate permanent pe timpul functionarii.

Exit mobile version