Mare SARBATOARE crestina – NASTEREA MAICII DOMNULUI. Rugaciunile din aceasta zi ajuta la VINDECAREA BOLILOR

Pe 8 septembrie, pentru crestini este una dintre cele mai mari sarbatori religioase din calendar. Ziua de 8 septembrie marcheaza, in calendarul crestin-ortodox, Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mica. 

Se sarbatoreste Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mica. Nasterea Maicii Domnului este primul praznic din Anul bisericesc, care incepe la 1 septembrie. Fecioara Maria s-a nascut din parinti foarte inaintati in varsta, Ioachim si Ana, ca rod al rugaciunii lor. Tatal ei era din semintia lui David, iar mama ei din cea a lui Aaron.
 
Nasterea Maicii Domnului este considerata de Parintii Bisericii drept momentul istoric in care a inceput mantuirea neamului omenesc din robia pacatului stramosesc. Prin puritatea vietii ei, dedicata in intregime lui Dumnezeu, Sfanta Fecioara s-a facut vrednica de a fi cea din care sa Se nasca Fiul lui Dumnezeu.
 
Numele de Maria isi are radacinile in limba ebraica, unde Miriam inseamna Doamna, imparateasa, cea aleasa, cea frumoasa. Aceasta sarbatoare crestineasca ar trebuie sa fie pentru toti un prilej de a ne dedica viata lui Hristos si de a deveni oameni noi.
 
Sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mica aduce cu sine, in traditia populara, o serie de obiceiuri si traditii.
 
– se spune ca nu e voie sa se aprinda focul in casa in preajma acestei sarbatori, oricat ar fi de frig, fiindca aduce ghinion si boala.
 
– in aceasta zi, femeile care nu pot avea copii trebuie sa se roage pentru dezlegarea pantecelor si se spune ca vor primi pruncul dorit. Si pentru ca Fecioara Maria este protectoarea tuturor mamelor, femeile insarcinate se pot ruga pentru o nastere usoara si un copil sanatos.
 
– se mai spune ca in fiecare casa trebuie sa fie cate o candela aprinsa pentru alungarea spiritelor rele si pentru preamarirea Nasterii Fecioarei Maria.
 
– barbatii nu au voie sa mestereasca sau sa faca treaba prin gospodarie, iar femeile nu au voie sa coasa si sa spele rufe pentru a nu atrage raul asupra lor si a familiilor lor.
 
– de Sfanta Maria Mica se impart struguri si prune de sufletul mortilor, pentru ca acestora sa li se ierte pacatele si sa primeasca si ei din roadele toamnei pe lumea cealalta.
 
Cea mai indragita divinitate feminina a Panteonului romanesc, Nascatoarea de Dumnezeu este invocata de fete pentru grabirea casatoriei, de femei pentru usurarea nasterii, de pagubiti pentru prinderea hotilor, de descantatoare pentru vindecarea bolilor. Nu e credincios care sa-i fi adresat rugi fierbinti si sa nu-i fi implinit visul. In unele traditii Maica Domnului este identificata cu astrul noptii, Luna, sau cu Pamantul si se roaga de Dumnezeu sa nu prapadeasca lumea, sa nu izgoneasca vanturile.
 
Nasterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea in Biserica (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) si Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sarbatori crestine inchinate Sfintei Fecioare Maria, Nascatoarea de Dumnezeu.
 
Zeci de mii de romani isi sarbatoresc astazi ziua numelui. Tuturor, un calduros LA MULTI ANI!
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.