Matematica romaneasca si-a trimis elitele la Botosani! VEZI rezultatele concursului! (FOTO)

Doua evenimente importante, care au reunit elitele matematicii romanesti de la aceasta data, au avut loc in weekendul trecut la Botosani: a XXI-a editie a Conferintei Anuale a Societatii de Stiinte Matematice din Romania si Concursul National de Matematica „Dimitrie Pompeiu”.

Deschiderea festiva a celor doua evenimente s-a facut vineri dimineata in Aula Colegiului National A.T. Laurian, cu participarea unor profesori merituosi din mediul universitar si preuniversitar din Romania, Moldova si Franta.

In acest an Conferinta Anuala a Societatii de Stiinte Matematice din Romania a fost dedicata aniversarii a 125 de ani de la nasterea la Botosani a matematicianului Octav Onicescu, absolvent al Colegiului National „A. T. Laurian” din Botosani. Organizatoare a fost Filiala Botosani a Societatii de Stiinte Matematice din Romania, parteneri fiind Consiliul Judetean, Primaria Municipiului Botosani, Inspectoratul Scolar Judetean si Colegiul National „A.T. Laurian”.

Cel de-al doilea eveniment, desfasurat tot in perioada 11-14 mai 2017, respectiv a XVII-a editie a Concursul National de Matematica „Dimitrie Pompeiu”, s-a bucurat de participarea a circa 600 de elevi din 15 judete ale tarii si din Republica Moldova.
Prof. univ. dr. Radu Gologan este presedintele concursului, acesta fiind si presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania. Presedinte de onoare al concursului este prof. Artur Balauca.

„Aceste evenimente reprezinta o gura de aer curat pentru invatamantul romanesc. Nu cred ca se gaseste in momentul de fata o adunare mai mare de minti luminate. Si imi asum declaratia. De ani de zile, profesorul Balauca si profesorul Ciobanasu improspateaza mediul educational si mediul cultural cu acest concurs si cu astfel de conferinte. In aceste vremuri este esential sa iesim inainte cu valorile noastre. De fiecare data se are in vedere sa se scoata in evidenta cei mai buni, cei mai pasionati, cei mai dedicati profesori botosaneni. Ei sunt un model cultural pentru profesorii de matematica si sunt un model pentru toti. As vrea ca toti din societatea noastra sa se dedice asa cum se dedica acesti profesori de matematica”, s-a adresat distinsului auditoriu asist. univ. dr. Alexandru Negrescu.

Printre personalitatile prezente vineri la festivitatea de la A.T. Laurian s-au aflat multi membri ai Societatii de Stiinte Matematice din Romania: prof. univ.dr. Radu Gologan – presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania, prof. univ. dr. Doru Stefanescu – Universitatea din Bucuresti, prim-vicepresedinte al Societatii de Stiinte Matematice din Romania, prof. Mircea Trifu, secretar al Societatii de Stiinte Matematice din Romania, prof. Artur Balauca, presedinte de onoare al Societatii de Stiinte Matematice din Romania si initiator al concursului de matematica, Academician Mitrofan Cioban – Universitatea de Stat din Tiraspol, prof. univ. dr. Sebastian Anita – Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi, prof. univ. dr. Liviu Florescu – Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi, prof. univ. dr. Vasile Berinde – Universitatea de Nord din Baia Mare, prof. univ. dr. Liviu Alexandru Sofonea – Comitetul de Istorie si Filozofie a Stiintei si Tehnicii al Academiei Romane, Dan Goreac – Université Paris-Est Marne-la-Vallée, prof. Marcel Teleuca, Universitatea de Stat Tiraspol, Republica Moldova, asist. univ. dr. Alexandru Negrescu – Universitatea Politehnica Bucuresti, profesorul Ioan Ciobanasu, presedintele Filialei Botosani a Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

In sala s-au mai aflat vineri si presedintele Consiliului Judetean, subprefectul judetului, parlamentari botosaneni si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean.

Activitatea unor profesori botosaneni a fost incununata cu aceasta ocazie de distincii acordate de catre prof.univ.dr. Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania. Diplomele de excelenta pentru anul 2016 le-au revenit profesorilor de matematica: Alexandru Funduianu, Nicolae Buzduga si Ioan Baetu.

„La editia a XVII-a, Concursul de matematica Dimitrie Pompeiu a devenit din acest an concurs national. Pana acum, acest concurs a fost unul judetean dar foarte apreciat la nivel national si chiar publicat in Gazeta Matematica. A fost o actiune foarte mare, la care au participat 600 de elevi si care s-a desfasurat in paralel cu Conferinta Anuala a Societatii de Stiinte Matematice din Romania dedicata lui Octav Onicescu fiindca anul acesta se implinesc 125 de ani de la nastere. Multumesc Consiliului Judetean Botosani care ne-a ajutat la organizare dar si sponsorilor pentru ajutorul financiar”, a declarat Ioan Ciobanasu, presedintele presedintele Filialei Botosani a Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

„Ne-am bazat pe pasiunea colegilor dar si pe dragoste. Asa cum spunea Sfantul Apostol Pavel, daca dragoste nu e nimic nu e. Esenta a fost dragostea cu care a lucrat colegii nostri si dragostea parintilor pentru copii lor, care doresc afirmarea acestora. Felicit copiii care au castigat un premiu sau o mentiune. Dar am si un mesaj pentru copiii care au participat si nu au obtinut nimic: ai castigat, continua, ai pierdut, continua. Sunt o fiinta care, ca toti ceilalti, a cunoscut si succes si esec in viata. Deci este esential sa continuam”, a spus si Daniela Vicol, inspector scolar de matematica in cadrul ISJ Botosani.

„Zilele acestea am avut o activitate de amploare iar cuvantul de baza a fost matematica. Acest concurs organizat la Botosani are un grad de dificultate peste medie. Cei mai multi participanti au fost elevii din invatamantul primar, de aceea a trebuit sa avem un centru separat de concurs, la Scoala nr. 17. Le multumesc colegilor mei pentru ca i-au indrumat pe elevi la acest concurs, dar si parintilor pentru sprijinul acordat”, a declarat, la final, Olguta Schiopu, inspector pentru invatamantul primar in cadrul ISJ Botosani.

Duminica s-au acordat si premiile concursului. Printre premiantii acestei editii a Concursului National de Matematica „Dimitrie Pompeiu”, adresat elevilor din clasele a III-a pana la a XI-a, s-au aflat si mai multi elevi ai unor scoli botosanene si dorohoiene.

IATA REZULTATELE:

clasa a III-a

clasa a IV-a

clasa a V-a

clasa a VI-a

clasa a VII-a

clasa a VIII-a

clasa a IX-a

clasa a X-a

clasa a XI-a

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.