Home Social Noapte de REVOLTA a DETINUTILOR de la Botosani! Au aruncat cu haine...

Noapte de REVOLTA a DETINUTILOR de la Botosani! Au aruncat cu haine incendiate si au strigat „Hotii! Hotii!”

Detinutii incercerati in Penitenciarul Botosani au pus pe jar personalul acestei institutii, noaptea trecuta. A fost alertat tot personalul unitatii, care s-a prezentat la lucru, dupa ce, marti seara, pe la ora 19, din mai multe celule au izbucnit strigate de revolta.

Persoanele private de libertate, inchise in Penitenciarul Botosani, au declansat revolta in semn de solidaritate cu actiunile de protest ale detinutilor din alte penitenciare din tara. Sunt revoltate de conditiile de detentie. 
 
Seara, pe la ora 19,00, au inceput primele strigate de revolta. Detinutii s-au urcat pe geamuri si au inceput sa bata in gratiile de la geamuri, cu ce aveau la indemana, in special PET-uri, sa traga de gratii. 
 
Ore intregi, pana noaptea tarziu, geamurile mai multor celule ale Penitenciarului au stat luminate. Glasurile detinutilor au rasunat cu strigate de revolta: „Libertate”, „Hotii! Hotii!”, „Vrem dreptate!”, „Hotii ne tin ilegal”, „Jos comunismul”, etc.
 
Agitatia nu a incetata la lasarea noptii, iar din cateva celule s-a aruncat si cu haine incendiate. O masina a ISU, incarcata cu apa si spuma, a sosit in curtea Penitenciarului, pentru o eventuala interventie care sa preintampine un incendiu.
 
Conducerea Penitenciarului Botosani nu a apelat la echipe de interventie, directorul Dan Brehuiescu declarand ca s-a vorbit cu detinutii iar actiunile acestora nu sunt indreptate impotriva personalului unitatii, ci reprezinta un semn de solidaritate cu ceilalti detinuti din tara care protesteaza fata de conditiile rele de detentie. 
 
„Nu au avut ceva cu noi, nu au fost violenti cu noi, nu au cerut ceva de la noi si din acest motiv nu am apelat la echipa de interventie. Manifestarile lor sunt o aliere la protestele nationale fata de conditiile de detentie”, a declarat Dan Brehuiescu, directorul Penitenciarului Botosani, care a fost prezent in unitate pe parcursul intregii actiuni a detinutilor.
 

Exit mobile version