Nu e bine sa bem CAFEA CU LAPTE! Vezi de ce!

Calitativ, cea mai buna cafea este cea impachetata si nu cea varsata.

In general, cafeaua este bautura cea mai apreciata din lume. O parte din noi, insa, o prefera amestecata cu lapte.

Dar prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne spune foarte clar ca aceasta bautura trebuie bauta fara lapte. De preferat este ca in cafea sa punem doar zahar brun sau miere naturala. Nutritionistul spune ca efectul cafeinei este anihilant de cazeina din lapte.

Cafeina si celelalte substante care se gasesc in cafea au atat parti bune – sunt antioxidante, linistesc migrenele, previn depresia si atacurile de cord -, cat si rele – pot sa faca rau inimii, agraveaza ulcerul si favorizeaza nervozitatea. Ca sa te bucuri de calitatile ei si ca sa impiedici aparitia efectelor negative, consum-o cu moderatie. Asta inseamna maximum 200 mg de cafeina pe zi, adica 2-3 cesti de cafea.

Datorita continutului de vitamina B3, cafeaua intensifica arderea caloriilor care provin din grasimi. In plus, este saraca in proteine si zaharuri. Pentru asta insa, trebuie s-o bei simpla si neagra, fara zahar, frisca sau alte adaosuri dulci sau grase.

Intrucat cafeaua deshidrateaza, este bine s-o consumi impreuna cu un pahar de apa.

Din punct de vedere calitativ, cea mai buna cafea este cea impachetata, nu cea varsata.

3 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.