Calitativ, cea mai buna cafea este cea impachetata si nu cea varsata.
In general, cafeaua este bautura cea mai apreciata din lume. O parte din noi, insa, o prefera amestecata cu lapte.
Dar prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne spune foarte clar ca aceasta bautura trebuie bauta fara lapte. De preferat este ca in cafea sa punem doar zahar brun sau miere naturala. Nutritionistul spune ca efectul cafeinei este anihilant de cazeina din lapte.
Cafeina si celelalte substante care se gasesc in cafea au atat parti bune – sunt antioxidante, linistesc migrenele, previn depresia si atacurile de cord -, cat si rele – pot sa faca rau inimii, agraveaza ulcerul si favorizeaza nervozitatea. Ca sa te bucuri de calitatile ei si ca sa impiedici aparitia efectelor negative, consum-o cu moderatie. Asta inseamna maximum 200 mg de cafeina pe zi, adica 2-3 cesti de cafea.
Datorita continutului de vitamina B3, cafeaua intensifica arderea caloriilor care provin din grasimi. In plus, este saraca in proteine si zaharuri. Pentru asta insa, trebuie s-o bei simpla si neagra, fara zahar, frisca sau alte adaosuri dulci sau grase.
Intrucat cafeaua deshidrateaza, este bine s-o consumi impreuna cu un pahar de apa.
Din punct de vedere calitativ, cea mai buna cafea este cea impachetata, nu cea varsata.
Va recomand sa beti lavazza blue fara lapte. Si mie doctorul mi-a spus sa nu mai pun lapte in cafea. http://cutiacucafea.ro/collections/capsule-lavazza-blue
as dori sa stiu daca este toxica cafeaua cu lapte?
Intr/adevar fara lapte este cea mai sanatoasa dar cafeua de calitate:http://cafelim.ro/19-illy-iperespresso