Nu e bine sa cazi dintr-o extrema in alta. Carnea este sanatoasa, spun nutritionistii, ar consumata in cantitati moderate. De ce este sanatoasa ? Nutritionistii vin cu argumente convingatoare.
Dupa ”bombardamentul” de diete vegetariene si controverse in ceea ce priveste consumul de carne, numeroase persoane sunt au semne de intrebare in aceasta privinta.
De ce nu trebuie sa excluzi din alimentatie carnea, ne lamureste nutritionistul Henrietta Norton, care subliniaza ca o dieta echilibrata trebuie sa includa si carnea.
Carnea este o sursa bogata de nutrienti ca FIER, ZINC si VITAMINA B12. De asemenea aceasta ofera organismului necesarul de PROTEINE si AMINO ACIZI.
Si o serie de GRASIMI din carne aduc beneficii sanatatii, chiar daca asta pare mai greu de crezut. Vitamina A, D si E insa, si acizi grasi ca acidul inoleic conjugat sau acidul arachidonic trebuie sa fie incluse in alimentatie.
Grasimea din carne este sanatoasa doar daca vine de la animale crescute in mod natural si nu injectate cu tot felul de hormoni de crestere.