Odorizantele de camera, nesanatoase

Oricine doreste ca, in momentul in care paseste in locuinta, un aer proaspat si parfumat sa ii rasfete simturile. Insa, aceste odorizante sunt daunatoate  sanatatii oamenilor fiindca au in componenta lor numeroase substante chimice.

Desi miros foarte bine si improspateaza aerul din locuinta, motivele pentru care odorizantele de camera ar trebui evitate sunt numeroase, aceste produse ascunzand adevarate pericole sub o aroma deosebita.
• Numeroasele cercetari au aratat ca odorizantele de camera sunt foarte toxice. Ganditi-va doar la substantele pe care aceste produse le mai contin in afara parfumului placut.
• Odorizantele pot provoca grave alergii si probleme serioase ale sistemului respirator.
• De asemenea, substantele pe care odorizantele de camera la au in componenta lor sunt iritante nu doar pentru mucoasa nazala, ci si pentru ochi.
• Odorizantele sunt periculoase pentru cei mici, sansele ca acestia sa dezvolte probleme ale sistemului respirator fiind numeroase.
• In categoria odorizantelor de camera pe care ar trebui sa le evitati intra atat spray-urile si aparatele care se baga in priza, cat si lumanarile, dar mai ales betisoarele parfumate.
In schimb, sunt variante de odorizante 100% naturale pe care le puteti folosi pentru locuinta dumneavoastra si, chiar mai mult, le puteti realiza personal.
• Portocale, grapefruit, scortisoara, cuisoare si batoane de vanilie sunt cateva ingrediente cu ajutorul carora puteti realiza un adevarat cocktail care va va improspata aerul din locuinta intr-un mod natural. Fierbeti toate aceste ingrediente dupa care turnati continutul in recipiente pe care le veti aseza in diverse camere.
• Folosind diferite mirodenii, plante aromate si citrice, puteti crea odorizantele naturale preferate. De exemplu, portocala, cuisoarele si scortisoara reprezinta aromele ideale pentru anotimpul rece, combinatia de lamaie, rozmarin si vanilie va avea ca rezultat un cocktail proaspat, ideal pentru zilele de vara in care doriti sa aduceti aerului din locuinta dumneavoastra un plus de prospetime, iar mugurii de pin, busuiocul si nucsoara sunt combinatia ideala pentru un odorizant de camera natural si cu adevarat relaxant. Toate aceste „ingrediente” se vor fierbe si pot fi puse in lampile pentru aromoterapie sau in recipientele pe care le doriti.
• Uleiurile esentiale sunt si ele o alternativa naturala la odorizantele pe care le gasiti in comert. Alegeti aromele preferate si nu ezitati sa le folositi atat in clasicele lampi pentru aromoterapie, cat si in curatenie.
• Cu siguranta aveti prin casa un recipient cu pulverizator. Nu ezitati sa il transformati intr-un spray de camera. Tot ce trebuie sa faceti este sa turnati putina apa si cateva picaturi din uleiul esential preferat si sa pulverizati continutul in intreaga locuinta.
• In sticlutele uleiurilor esentiale sau in orice alt recipient doriti in care ati turnat uleiul esential, puteti introduce cateva betisoare din bambus care vor raspandi parfumul in intreaga incapere.
In acest fel, va puteti bucura de aroma proaspata a tuturor ingredientelor naturale prezentate anterior, iar sanatatea dumneavoastra si a celor dragi nu va fi pusa in pericol.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.