ORA DE VARA: Vezi ce ai de facut in acest weekend!

In Romania, ora de vara a fost introdusa pentru prima data in 1932.

In noaptea de sambata, 29 martie, spre duminica, 30 martie, Romania trece la ora de vara: astfel, ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Pentru trecerea la ora de vara, ceasurile vor fi date inainte cu o ora, ora 3.00 devenind ora 4.00, astfel ca ziua de duminica, care va avea 23 de ore, va fi cea mai scurta zi din an.

Medicii sunt de parere ca oamenii au nevoie de aproximativ o saptamana pentru a se adapta la ora de vara, deoarece trebuie sa se trezeasca cu o ora mai devreme decat s-au obisnuit.

Sistemul de modificare a orelor are ca scop folosirea cat mai eficienta a luminii soarelui, pentru ca principalele activitati umane sa se poata desfasura cat mai mult in timpul zilei.

Ideea de schimbare a orelor pentru folosirea eficienta a luminii a fost propusa in 1895 de George Vernon Hudson – desi a fost mentionata si de Benjamin Franklin in 1784 – si implementata in timpul Primului Razboi Mondial.

Orasul Brandon din Manitoba, Canada, a fost primul din lume care a folosit acest sistem, trecand la ora de vara pe 17 aprilie 1916. Imediat dupa aceea, incepand de pe 30 aprilie 1916, Germania si aliatii sai din Primul Razboi Mondial au fost primele tari care au folosit sistemul, pentru a face economie la carbune.

Marea Britanie, aliatii sai si multe tari europene neutre au adoptat si ele ora de vara in 1916, in timp ce Rusia si alte cateva tari, printre care si SUA, au adoptat sistemul abia anii urmatori.

In Romania, ora de vara a fost introdusa pentru prima data in 1932.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.