Cercetatorii care au testat in laborator acest peste au anuntat sa evitam consumarea lui datorita riscurilor mari de contaminare.
Fiindca pestii Pangasius sunt crescuti in raul Mekong, unul dintre cele mai poluate rauri de pe planeta, au un continut ridicat de otravuri si bacterii: arsenic, deseuri si dejectii chimice etc.
In raul in care sunt crescuti pestii Pangasius industriile dezvoltate arunca substante chimice si deseuri industriale direct in apa.
Cercetatorii care au testat in laborator acest peste au anuntat sa evitam consumarea lui datorita riscurilor mari de contaminare, scrie jurnalul.ro.
Indiferent de rapoartele si recomandarile impotriva vanzarii, supermarketurile inca vand publicului larg, chiar daca stiu ca sunt contaminate, pentru ca acest peste se cumpara foarte bine si, implicit, profiturile companiilor cresc.
Pangasius nu este un peste ecologic, ba, dimpotriva, este un experiment genetic si o „bomba” biologica.
Pangasius este situat la polul opus alimentelor ecologice, sunt crescuti in Vietnam si, pentru ca cererea a devenit foarte mare pe pietele din intreaga lume, deseori sunt injectati cu hormoni proveniti din urina deshidratata, deoarece au constatat ca, in felul acesta, pestii cresc mai repede si carnea lor devine mai frageda.
Acest peste mutant se gaseste in „surimi” (chiftele de peste presat), „delicioasele” si mult-iubitele „fish sticks” de catre copii, imitatia de carne de crab si chiar in mancarea pentru animalele de casa.
Primele simptome sunt voma, diaree si cele specifice otravirii cu mancare.
Ce face Statul Roman pentru a nu inbolnavi populatia?
Cine are prioritate a fi protejat! profitul material?sau s?n?tatea OMULUI?