In marea bolmojeala de dupa ’90, au aparut, ca ciupercile dupa ploaie, tot felul de indivizi, plini de abilitati vulpesti, care s-au furisat prin toate mediile sociale, speculand din greu naivitatea oamenilor.
Daca cei mai multi, mai ales cei care conjunctural s-au trezit cu painea si cutitul in mana, si-au burdusit conturile peste noapte, continuandu-si ascensiunea, fara sa le pese de cei din jur, dansand voiosi pe scena politica, „chibzuitii” au gandit furtisagul pe termen lung. N-au prea iesit in fata, cu greu si-au scos capetele din culise, au cautat tot felul de formule, la limita legii sau chiar ignorand legile, care sa le aduca venituri nemeritate pe termen lung, pana la sfarsitul vietii. Pentru acestia, cea mai calduta blanita era cea de patriot, fiind constienti ca iubirea de pamantul natal si de tarisoara poate smulge lacrimi si poate intuneca pana si cele mai luminate minti. Cat despre viligenta Justitiei sau a celorlalte institutii ale statului care au obligatia sa vegheze respectarea legilor, nici nu putea fi vorba, fiind convinsi ca banul poate seduce pe oricine. Pe parcursul acestei anchete de presa va vom prezenta scenariul pus la cale de un asa zis patriot bucovinean care s-a imbogatit folosindu-se de numele unor adevarati patrioti, sensibilizand, intr-un fel sau altul, zeci de functionari publici. Este vorba despre profesorul Mihai Panzaru din Radauti, judetul Suceava, care se da mare mandatat a tot ce inseamna familia boierilor Flondor.
Filmul evenimentelor va cuprinde cateva seriale, habotnicia imputernicitului profesor e mai mult decat evidenta, e patologica, tupeul lui e fara margini, se foloseste de orice mijloace pentru atingerea scopului, ignora acte oficiale, ii jigneste pe adevaratii proprietari de pamant, isi bate joc din oamenii simpli din Rogojesti si din alte sate. Cica tentaculele lui otravite ar fi ajuns si pana in judetul Sibiu.
ARHITECTURA GENEALOGICA A FAMILIEI FLONDOR
Pentru a intelege scenariul furtisagului domnului imputernicit Panzaru Mihai, ne intoarcem in timp spre a va pune in fata arhitectura genealogica a familiilor Buchenthal – Flondor, cu toate palierele temporale, avand radacinile undeva spre sfarsitul secolului XVIII.
Teodosie Dobrowolschi –cavaler de Buchenthal ( 1796- 1855) se casatoreste cu Adela Brehm. In urma casatoriei rezulta o fata Isabela Dobrowolschi de Buchenthal care se casatoreste cu Gheorghe – cavaler de Flondor, ce se stinge din viata in 1892. La randul lor au 3 copii: Tudor- cavaler de Flondor ( 1862-1908), Iancu- cavaler de Flondor (1865 -1924) si Nicu- baron de Flondor ( 1872 -1948). Despre rolul hotarator al lui Iancu Flondor la alipirea Bucovinei, in 1918, la patria Romana, am invatat cu totii. Doar Tudor-cavaler de Flondor, in urma casatoriei cu Maria Ciuntu, are urmasi, doi baieti si doua fete: Constantin Flondor (1889-1942), Gheorghe Flondor ( 1892-1976 ), Isabela Nectara de Flondor (1890 -1985) si Florica Flondor ( 1897- 1983). Daca Isabela Nectara si Constantin nu au copii, Gheorghe il are pe Tudorel, care moare in 1952, fiind persecutat politic, precum tatal sau si matusile sale. Mezina, Florica Flondor, se casatoreste cu generalul Aurel Racovitza avand doi urmasi, pe Maria-Georgeta si pe Constantin, care, la randul lui, se casatoreste cu Anca Pop, care este inca in viata, si-l au pe Alexandru Racovitza. Acesta este casatorit cu Carmen Belcota, avand un urmas, pe Petru Radu, inca destul de tanar, fiind nascut in 2000. Alexandru Racovitza este cel care l-ar fi imputernicit pe Mihai Panzaru pentru recuperarea averilor confiscate de comunisti stramosilor sai. Dupa cum putem sesiza ramificatiile familiei Flondor se intind pe mai bine de doua secole, ceea ce i-a permis mandatatului sa recurga la tot felul inscenari si partituri cu note revendicative, care sa-i burduseasca si lui punga flamanda.
PRIMELE SEMNE DE SMEN…PROFESIONIST
Pana in anul 2000 mandatatul familiei Flondor, profesorul Mihai Panzaru, cu domiciliul in Radauti, judetul Suceava, a tot stat in asteptare. De fapt isi pregatea terenul de mare patriot, isi vopsea sufletul in tricolor, isi pudra fata cu sclipici de bucovinean verde ca bradul, iar, din cand in cand, mai tragea cu ochiul spre genealogia familiei Flondor, pentru a lovi direct la tinta atunci va veni vremea sa-si arunce tentaculele. Intre timp se apuca sa incropeasca Asociatia Culturala ”Flondor” la Radauti, pentru a putea bate si peste hotare, in Ucraina, prin tinuturile Tereblecea, unde stia ca familia Flondor a avut cateva sute de hectare de pamant.
In 2008, pentru a-si exprima intreaga afectiune pentru aceasta veche familiei de boieri bucovineni, comanda ridicarea bustului liberalului Gheorghe Flondor la Radauti. Evenimentul avu loc cu surle si trambite, ce mai, cu ecou national si nationalist! Atentie, deja familia Flondor ii ingrosase teschereaua mandatatului Mihai Panzaru!
Sa trecem la lucruri concrete. In 2001, imputernicitul obtine un TITLU DE PROPRIETATE, pe numele cetateanului Flondor Constantin, de fapt pe mostenitorul defunctului Racovitza Constantin, prin Comisia judeteana pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor, nr. 1745, oras Siret, judetul Suceava, pe baza propunerii Comisiei orasenesti Siret, conform Legiinr.18/ 1991 a Fondului Funciar, cu o suprafata de 50 de hectare, adica suprafata maxima care putea fi revendicata de catre mostenitori in acea perioada.
Primaria Siret elibereaza pe 11.10.2001 si „Procesul verbal de punere in posesie nr.40” a proprietarului Racovitza Constantin, mostenitorul defunctului Flondor Constantin. Toate bune pana aici. De aici sa functioneze masinaria revendicarilor frauduloase de catre mandatatul oficial al acestor renumite familii de boieri. Deja apare prima nelamurire ce da de banuit, vecinii trecuti pe titlul de proprietate n-ar fi intocmai cu cei inscrisi in registrul agricol din Cartea Funciara din 1946. Atat Flondor Constantin, cat si mostenitorul Racovitza Constantin (1936-1999), fiul uneia dintre surorile lui Constantin, Florica, casatorita cu generalul Aurel Racovitza, cel trecut ca titular al Titlului de Proprietate, sunt decedati la data revendicarii pamantului. Odata cu revendicare unei suprafete mai mari decat i s-ar fi cuvenit lui Racotza Constantin, conform actelor aflate la Judecatoria Tribunalului Radauti, incep sa planeze grave suspiciuni asupra modului de actiune a imputernicitului Mihai Panzaru pentru obtinerea acestui titlu de proprietate.
MORTII CU MORTII, IAR OBRAZNICUL CU TESCHEREAUA BURDUSITA
Dupa ce primeste acel titlu de proprietate in mana, profesorul mandatat Mihai Panzaru incepe sa joace rolul de „recuperator vocal”, de cele mai multe ori ignorand logica lucrurilor si chiar topaind peste legi dupa cum ii dicteaza interesul. Incepem cu o astfel de secventa prin care vom demonstra cat de evidenta este tupeul individului. Mai intai, domnul Panzaru Mihai se opreste la Primaria Mihaileni cerand sa fie pus in posesie Racovitza Constantin, prin Alexandru Racovitza, cu suprafata de 50 de hectare de pamant, conform titlului, deoarece mosia boierului Flondor Constantin s-ar fi aflat in comuna cadastrala Rogojesti, sat apartinator astazi comunei Mihaileni. Aici incearca primul tun. Doleanta lui in numele lui Racovitza de 50 de hectare nu bate in niciun caz cu realitatea. Judecatoria Radauti pune la dispozitia Primariei Mihaileni, prin adresa 6805, din 9 martie 1998, un Extras de Carte Funciara pe comuna cadastrala Rogojesti. Textul suna asa: certificatului de mostenitor cu nr.1349 din 14 martie 1946 al Tribunalului Radauti s-a intabulat dreptul de proprietate pentru: MARIA, vaduva dupa Tudor Flondor (1/4 ), Isabela Nestara Flondor cu 1/4, Gheorghe Tudor Flondor cu 1/4 si Florica Flondor, casatorita cu general Racovitza cu1/4.
Prin sentinta civila 252 din 1946 se admite si cererea de deschidere a succesiunii formulata de Maria Flondor din Bucuresti, inregistrata cu nr. 5418 din 13 sept. 1945, constatandu-se ca dupa defunctul Constantin Tudor Flondor, din comuna Rogojesti, judetul Radauti, decedat in 15 iunie 1942, in Cernauti, au ramas 4 mostenitori, avand dreptul cate o patrime de avere fiecare.
Suprafata de care se face vorbire in acest act este de 35 hectare si 6.411 m.p pe teritoriul comunei Rogojesti. Si nicidecum 50 de hectare precum revendica mandatarul familiei Flondor, Mihai Panzaru.
E usor de identificat abuzul: pe linia familiei Constantin Racovitza este vorba doar de o patrime din suprafata de 35 de hectare. Atentie, nici 10 hectare nu i se cuvenea!
Intr-adevar, Constantin Flondor a mai avut o mosie de 92 hectare 9921 m.p inregistrata in satul Tereblecea, aceasta localitate fiind deja pe teritoriul Ucrainei.
De asemenea, Judecatoria Radauti pune la dispozitie un Extras din Cartea Funciara nr. 10133 cu foaia de avere de 92 de hectare din comuna Tereblecea a lui Flondor Constantin. Intre documentele primite exista si Inscrierea certificatului de mostenitor nr. 764/din 1934 la Judecatoria mixta Siret, pe numele Flondor Constantin, alui Tudor, in care sunt trecuti cei 4 mostenitori de drept, dupa cum urmeaza: Maria , vaduva dupa Tudor Flondor, cu una patrime, Isabela Nestara Flondor, cu una patrime, Gheorghe Tudor Flondor, cu una patrime si Florica Flondor casatorita cu general Racovitza, cu una patrime.
RETROCEDARI CU STRIGATURI…HAIDUCESTI
E mai mult decat lamuritor ca acest individ nu face decat sa-si exercite rolul de mandatat recurgand la tot felul de acte luate prin… sensibilitarea unor functionari publici, slabi de inger si probabil flamanzi.
Este mai mult decat evident ca s-a incercat o golanie, s-au intocmit si s-au utilizat tot felul de documente false. In primul rand s-a venit cu-o revendicare de 50 de hectare la Primaria Mihaileni, cand Extrasul de Carte Funciara, de la Judecatoria Radauti, prin Foaia de Proprietate, din 1946, arata destul de clar ca a fost vorba doar de 35 de hectare, la randul lor impartite intre cei 4 urmasi de drept, conform Certificatul de mostenitor, pe numele lui Flondor Constantin alui Tudor, care era decedat din 1942. O intrebare fireasca: de unde apare aceasta diferenta si ce reprezinta Titlul de Proprietate eliberat in 2001 de Primaria Orasului Siret? Nu cumva e un smen ordinar? A incerca sa-ti construiesti imaginea de patriot pe seama unor nume istorice dupa care incerci sa-ti umpli conturile din averea lor, folosindu-te de mijloace mai putin ortodoxe, nu face decat sa-ti arati caracterul badaranesc si micimea sufleteasca.
Aceasta secventa reprezinta doar o mica parte din scenariul diabolic pus la cale de acest individ, vom face un serial privind toate abuzurile pe care le-a comis in decursul anilor, dar si pe cele care ii sunt in intentie de a le comite. Sunt oameni din Rogojesti care au frisoane ori de cate ori il au in fata ochilor. Sunt si cetateni care l-au pus cu botul pe labe, castigandu-si drepturile in justitie, dupa ani de intampinari si procese, ajungandu-se la tot felul de Instante.
Profesorul Mihai Panzaru, oricat de patriot s-ar fi dat, oricat s-ar batea cu pumnii in piept ca-i imaculat ca lacrima, nu face decat s-o hrebenciuceasca pana la urma, adica gestica lui este cat se poate de asemanatoare cu cea a lui Viorel Hrebenciuc. Și asta este bucovinean verde ca bradul, din Siminicea, judetul Suceava.
LUCIAN MIHAILEANUL
PRECIZARE: Intreaga responsabilitate asupra continutului textelor publicate, asupra informatiilor prezentate si a opiniilor exprimate, apartine autorilor acestora. Redactia nu intervine in forma de prezentare si in continutul textelor.
Castiguri din prima luna, prin colaborare part-time sau full-time! 100-285 de euro lunar! Oferta este noua si foarte profitabila pentru colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna, colaborand cu noi intr-o activitate simpla si placuta. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: locmunca.office@gmail.com