Trei dintre ei au absolvit Colegiul Naţional “AT Laurian” iar unul a terminat studiile liceale la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”
Cei patru elevi care au obţinut media 10 la BAC 2020 sunt: Mădălina Ababei, Codrin Aniculăese, Elena Roxana Bădilă şi Alina Elena Brânză.
Alina Elena Brînză, absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu”, profilul matematică-informatică, a obţinut 10 pe linie la probele de Limba şi literatura română, Matematică şi Fizică din cadrul Bacalaureatului, rezultate care încununează o activitate şcolară de excepţie. În urmă cu patru ani, la Evaluarea Naţională, Alina Elena Brînză a obţinut tot media maximă. Ea a îmbinat într-un mod armonios pregătirea şcolară, cu pasiunea pentru fotografie şi make up. Tânăra se va înscrie la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj, fiind hotărâtă să aibă o carieră în domeniul IT. Mai mult, dacă alţi tineri valoroşi pleacă în străinătate, Alina Elena vrea să rămână în ţară deoarece crede că tinerii se pot realiza şi la ei în ţară, dacă luptă pentru visurile lor.
Ceilalţi trei decariști ai Botoșanilor au fost colegi de clasă la profilul mate-info-intensiv engleză, absolvind cu note impresionante toți cei patru ani, făcând performanță atât la matematică și informatică, dar și la engleză sau alte discipline umaniste.
Mădălina Ababei, Roxana Bădilă și Codrin Aniculăese sunt cei cu care se mândresc laurienii după afișarea rezultatelor bacalaureatului 2020. Toți trei decariștii sunt tineri impresionanți, cu o capacitate de organizare a informațiilor deosebită, cu o putere remarcabilă de abstractizare, știu să-și organizeze timpul foarte bine, sunt conștiincioși dar și veseli. Iar când ești atât de bun în mai multe domenii ajungi să te întrebi spre ce direcții universitare să te îndrepți.
Roxana se întreba în ultima vacanță de iarnă dacă să meargă pe info, mate, sau drept, iar la final a fost una dintre cele două șefe de promoție din acest an ale Laurianului. Codrin era ceva mai hotărât, dar avea și timp, uneori, să joace UNO după ore cu grupul de colegi mai jucăuși din clasă. Mădălina, pasionată de Dostoievschi, literatură grea, filosofie, șirul putând continua, este și ea un exemplu de tânăr ce are competențe multidirecționale, seriozitatea ei fiind de invidiat și pentru mulți adulți, nu doar pentru elevii de liceu.
Vânat de absolvenții de gimnaziu din întreg județul, profilul mate – info – intensiv engleză al colegiului ”A.T. Laurian” este format din copiii ce au obținut cele mai mari note la evaluarea națională. Profilul le asigură baza pentru orice facultate vor dori să urmeze, punând accent pe cele trei materii, iar formula educațională de la clasă este atent ”ticluită” de conducerea colegiului național botoșănean. Nu au parte de un liceu foarte lejer, pentru că, fiind cei mai buni, suportă cea mai mare presiune a așteptărilor atât din partea profesorilor cât și a părinților. Rezistă cei mai tari, iar la final rezultatele se văd și se traduc în note de 10 și în admiterea la oricare universitate.
”Felicitări laurienilor! Felicitări tuturor copiilor care au susținut examene naționale și au dovedit că educația e importantă! Pentru noi, toți sunteți foarte buni! Sunteți buni pentru că sunteți ai noștri, pentru că v-ați străduit, pentru că ați reușit, pentru că sunteți frumoși, veseli și pregătiți. Vă prețuim necondiționat, cu sau fără clasamente județene. Vă prețuim pentru ceea ce ne-ați dovedit în cei patru ani și pentru ceea ce veți dovedi în viitor! Zbor înalt, dragi laurieni!”, a transmis directorul general al Colegiului Mihaela Prăjinariu.
Și Ioan Onofrei, adjunct al colegiului se declara mândru nu doar de cei trei decariști, ci de toți laurienii care au strălucit în rezultate în acest an, pentru că, înaine de contestații, la bacalaureatul din aceasta vară laurienii au primit 54 de note de 10.
Consiliul Local Botoşani va iniţia un proiect pentru premierea celor 4 decarişti de la BAC 2020 cu câte 1.000 de lei fiecare, precum şi a celor care au luat media 10 la Capacitate.