PENSIIi de peste UN MILIARD de lei vechi pe luna, pentru fosti magistrati. Vezi cati fosti bugetari se bucura de astfel de pensii

In Romania exista zeci de fosti magistrati care au pensii mai mari de 1 miliard de lei vechi pe luna, informeaza Ministerul Justitiei. 

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, scria pe Facebook in data de 21 septembrie, in contextul grevei magistratilor: „As fi dorit sa se fi vorbit transparent in Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toata magistratura si grefieri chirii sine die (600 euro lunar in București, de exemplu). Chiar si pentru magistrati pensionari acum trecuti in avocatura – never mind venitul din avocatura. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna, pe o scapare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toti cei detasati din alta localitate (inclusiv membrii CSM)”.
 
Intrebata cum s-a ajuns la pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna si cate astfel de pensii exista in sistem, Raluca Pruna a raspuns prin intermediul biroului de presa al ministerului: „Nu detinem date referitoare la cuantumul pensiei de serviciu, acestea pot fi obtinute de la Casa Nationala de Pensii. Din informatiile noastre exista 60 de persoane care au astfel de pensii.”
 
La intrebarea cate cazuri de magistrati pensionari trecuti in avocatura beneficiaza de decontarea chiriei, Ministerul Justitiei a raspuns: „Nu avem date referitoare la cei trecuti in avocatura. Avem date referitoare la cei pensionati (mai jos).
– 920 de judecători, suma platita in primele 7 luni ale anului 2016 este de 8.674.418 lei;
– 1.771 grefieri, suma platita in primele 7 luni ale anului 2016 este de 16.796.517 lei.
 
Sursa: Hotnews.ro
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.