Home Social „Poti ascunde, dar nu poti nega”

„Poti ascunde, dar nu poti nega”

Proiectul „Poti ascunde, dar nu poti nega”, finantat de Consiliul Local si Primaria Municipiului Botosani, urmareste formarea unui grup de liceeni care sa se implice activ in promovarea educatiei non-formale, participarii civice (voluntariat in ONG-uri si cluburi, consilii ale elevilor) si a conceptului de cetatenie activa prin aplicare de metode de educatie civica.

In anii trecuti, urmare a acestui proiect, s-au format volunatri care s-au implicat si au organizat activitati cu caracter civic si de informare, prezentari in licee, drumetii si intalniri la Casa Tineretului cu diverse ocazii si cu tematici diferite. Participantii au luat parte la sesiuni de training si workshopuri unde au fost instruiti folosindu-se tehnici de dezvoltare personala: comunicare, management de timp, team-building etc. Aceste tehnici ajuta la insusirea de abilitati sociale, cum ar fi managementul asociativ.

De aceea, in editia din acest an, editia a III-a, se doreste continuarea activitatii incepute prin proiectul de anul trecut, in sensul dezvoltarii si diversificarii metodelor de informare a grupului tinta si de formare a voluntarilor. Totodata, la formarea noilor voluntari vor participa si voluntarii de la editiile precedente ale proiectului. Astfel, voluntarii deja formati vor avea posibilitatea sa-si aplice tehnicile si metodele dobandite anterior, dar si completarea cunostintelor acumulate.

Asa ca orice tanar interesat sa devina voluntar si sa participe la stagiile de formare va trebui sa realizeze un eseu despre beneficiile voluntariatului si a implicarii in societate, conceptul de cetatenie activa, multiculturalitate si diversitate. Eseul trebuie trimis la adresa de email fjtbotosani@gmail.com sau emilian.ivasuc@gmail.com pana la data de 6 iulie.

Tabara de formare a voluntarilor va avea loc la o pensiune din judetul Botosani in perioada 11-16 iulie. Nu exista taxe de participare.

Cei selectati pentru participare cat si locatia cursurilor va fi anuntata in data de 7 iulie pe pagina de facebook a proiectului „Poti ascunde, dar nu poti nega”.

Pentru mai multe detalii si informatii urmariti pagina de facebook a proiectului sau va puteti adresa coordonatorului de proiect la adresa de email emilian.ivasuc@gmail.com.

Proiectul „Poti ascunde, dar nu poti nega”, realizat de Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani, este finantat de Consiliul Local si Primaria Municipiului Botosani si se desfasoara in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Botosani.

Exit mobile version