Temperaturile vor scadea si se va asterne si zapada. Meteorologii au anuntat estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 21 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016.
Meteorologii de la Agentia Nationala de Meteorologie (ANM) estimeaza ca dupa Revelion va NINGE in toata tara.
METEO pe doua saptamani
MOLDOVA
In prima saptamana a intervalului de referinta, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai calda decat ar fi normal pentru ultima decada a lunii decembrie, astfel ca media maximelor va fi de 6…10 grade, iar a minimelor de 0…3 grade, temperaturi chiar mai ridicate fiind de asteptat in data de 23 decembrie. Apoi, incepand din 28 decembrie, este estimata o racire a vremii care se va concretiza prin valori mai apropiate de cele climatologic specifice, respectiv 1…4 grade ziua si -5…-2 grade noaptea, mediat pe regiune.
O crestere a probabilitatii pentru precipitatii temporare, slabe cantitativ este estimata dupa data de 27 decembrie.
BANAT
In perioada 21-28 decembrie, vremea se va mentine mai calda decat ar fi normal pentru ultima decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 5…9 grade ziua si 1…3 grade noaptea, cu valori chiar si mai ridicate in data de 23 decembrie. Pentru sfarsitul de an, dar si in primele zile de ianuarie este estimata o racire a vremii care va determina un regim termic mai apropiat de cel specific perioadei, fiind de asteptat maxime de 2…5 grade si minime de -3…-1 grad, in medie.
Precipitatii locale, slabe cantitativ vor fi posibile in jurul datei de 27 decembrie, iar probabilitatea de aparitie a acestora va creste din nou dupa 1 ianuarie.
CRISANA
Vremea se va mentine mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada din an in intervalul 21-28 decembrie, astfel ca se vor inregistra, in medie, temperaturi maxime de 4…8 grade si minime de 0…3 grade, cu valori chiar mai ridicate in data de 23 decembrie. O racire a vremii este estimata a se produce dupa data de 29 decembrie, astfel ca sfarsitul acestui an si inceputul de ianuarie vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 2…4 grade si minime de -4…-2 grade, medie regionala.
In perioada 26-27 decembrie vor fi posibile precipitatii locale, slabe cantitativ, iar probabilitatea de aparitie a acestora va creste din nou dupa data de 1 ianuarie.
TRANSILVANIA
In perioada 21-28 decembrie, vremea se va mentine mai calda decat ar fi normal pentru ultima decada a acestei luni, respectiv o medie regionala a maximelor de 3…7 grade si a minimelor de -2…0 grade, cu valori chiar si mai ridicate in zilele de 23 si 24 decembrie. Pentru sfarsitul de an, dar si in primele zile de ianuarie este estimata o racire a vremii care va determina un regim termic mai apropiat de cel specific perioadei, fiind de asteptat medii de 0…3 grade ziua si -7…-3 grade noaptea.
Precipitatii slabe cantitativ si trecatoare vor fi posibile in perioada 26-27 decembrie, iar probabilitatea de aparitie a acestora va creste din nou dupa 1 ianuarie.
MARAMURES
In perioada 21-28 decembrie, vremea se va mentine mai calda decat ar fi normal pentru ultima decada a acestei luni, respectiv o medie regionala de 4…7 grade ziua si 1…3 grade noaptea, cu valori chiar si mai ridicate in data de 23 decembrie. Pentru sfarsitul de an, dar si in primele zile de ianuarie este estimata o racire a vremii care va determina un regim termic mai apropiat de cel specific perioadei, fiind de asteptat maxime de 2…4 grade si minime de -5…-2 grade, in medie.
La inceputul intervalului se vor semnala ploi locale, neinsemnate cantitativ. Precipitatii slabe vor fi posibile si in perioada 26-27 decembrie, iar probabilitatea de aparitie a acestora va creste din nou dupa 1 ianuarie.
DOBROGEA
In perioada 21-28 decembrie, dar cu precadere in primele zile ale intervalului de referinta, regimul termic va fi caracterizat de valori ce se vor situa peste mediile climatologice specifice in ultima decada a acestei luni, urmand a se inregistra maxime de 5…11 grade si minime de 2…5 grade, mediat pe regiune. Apoi, este estimata o racire a vremii, astfel ca la sfarsitul anului, dar si in primele zile de ianuarie, valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale ale perioadei, respectiv o medie regionala de 3…5 grade ziua si -2…2 grade noaptea.
Precipitatii slabe vor fi posibile dupa data de 29 decembrie.
MUNTENIA
In perioada 21-27 decembrie, se va mentine vremea mult mai calda decat ar fi normal in ultima decada a acestei luni, astfel ca se vor inregistra, in medie, temperaturi maxime de 7…12 grade si minime de -1…3 grade, valori chiar mai ridicate urmand a fi in zilele de 23 si 24 decembrie. Dupa data de 28 decembrie este estimata o racire a vremii ce va determina inregistrarea unor valori mai apropiate de mediile climatologic specifice, respectiv 2…5 grade ziua si -4…-2 grade noaptea, mediat pe regiune.
Precipitatii slabe, locale vor fi posibile in perioada 28-29 decembrie si dupa data de 1 ianuarie.
OLTENIA
Vremea se va mentine mult mai calda decat in mod obisnuit in perioada 21-28 decembrie si in special in zilele de 23 si 24 decembrie, astfel ca se vor inregistra, in medie, temperaturi maxime de 6…13 grade si minime de -1…3 grade. Apoi, sunt estimate valori in scadere, astfel ca sfarsitul de an, dar si primele zile de ianuarie vor fi caracterizate de o vreme apropiata de normalul termic al perioadei, respectiv o medie regionala de 2…5 grade ziua si -4…-2 grade noaptea.
Probabilitatea pentru precipitatii locale, slabe cantitativ, va creste in zilele de 28 si 29 decembrie si dupa data de 1 ianuarie.
LA MUNTE
In perioada 21-24 decembrie valorile de temperatura vor fi mult mai ridicate decat cele normale in ultima decada a lunii decembrie, respectiv maxime de 3…8 grade si minime de -3…0 grade, in medie. O racire a vremii se va produce intre 25 si 28 ianuarie, regimul termic mentinandu-se totusi peste cel obisnuit, urmand ca scaderea temperaturilor sa continue si la sfarsitul anului si in primele zile de ianuarie, cand valorile vor deveni apropiate de mediile climatologic specifice, cu -3…0 grade ziua si -9…-3 grade noaptea, in medie.
La inceputul intervalului vor fi precipitatii mixte in nordul Carpatilor Orientali. Probabilitatea pentru ninsori slabe, temporare va creste in zilele de 26 si 27 decembrie si in data de 29, apoi iar in primele zile ale noului an.
Estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
Un program exceptional de castigat bani la domiciliu, acum la dispozitia tuturor oamenilor seriosi si harnici! Incepi rapid, simplu, eficient! Te invitam sa incepi acum un curs gratuit care te invata simplu si repede cum poti face bani pe internet. Cursul il primesti pe adresa ta de email, este gratuit, cu explicatii clare si te invata pas cu pas cum poti face bani pe internet. Pentru a primi cursul, trimite un mesaj la adresa de email: sibnet@usa.com