Programul MATERNA BOTOȘANI se bucură de succes în rândul viitoarelor mame

Fiecare viitoare mamă beneficiază de câte un voucher în valoare de 2.000 de lei. Sprijinul financiar este menit să acopere cheltuieli cu eventuale tratamente medicamentoase și analize medicale necesare monitorizării și ducerii la bun sfârșit a sarcinii.

Programul MATERNA, implementat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, cu scopul de a sprijini familiile și de a crește natalitatea, înregistrează rezultate notabile.

De la debutul programului, respectiv de la 1 iulie 2023, 38 de femei au primit cardurile și au fost ajutate la instalarea aplicației UP Mobil pentru validarea cardului. Alte 11 viitoare mame au depus cereri în perioada 31 iulie – 3 august.

Practic, fiecare viitoare mamă beneficiază de câte un voucher în valoare de 2.000 de lei. Sprijinul financiar este menit să acopere cheltuieli cu eventuale tratamente medicamentoase și analize medicale necesare monitorizării și ducerii la bun sfârșit a sarcinii.

„Le transmit viitoarelor mame să se adreseze cu încredere colegilor din cadrul Direcției de Asistență Socială, care au toată disponibilitatea de a le ajuta”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Programul MATERNA se adresează femeilor însărcinate cu vârsta de peste 18 ani, care au domiciliul stabil în municipiul Botoșani.

Potrivit reglementărilor stabilite în cadrul deliberativului local, alimentarea cardului se face în două etape, respectiv 1.000 de lei de beneficiară, după săptămâna a 10-a de sarcină și 1.000 de lei, după săptămâna a 24-a de sarcină.

Cererile privind acordarea voucher-ului MATERNA BOTOȘANI se pot depune la sediul Direcției Asistență Socială a Municipiului Botoșani, de luni până joi, între orele 9.00-15.00, sau în format electronic pe:

  • adresa de email securizată: asistenta_sociala_botosani@bt.e-adm.ro
  • platforma digitală „Up Comunitate” pusă la dispoziție de operatorul economic UP România – www.upromania.ro.

Distribuirea voucherelor, precum și dispoziția de acordare, se va face de către Direcția de Asistență Socială Botoșani, numai pe baza prezentării actului de identitate în original și a semnăturii de primire. La ridicarea voucherului se poate prezenta gravida sau o persoană desemnată de către aceasta, printr-o declarație a cărei model (cerere-acord) se găsește pe site-ul Direcției de Asistență Socială Botoșani.

Actele necesare pentru includerea în Programul MATERNA sunt:

cerere tip (document care poate fi descărcat de pe site-ul DAS Botoșani)

copie după cartea de identitate a solicitantei

certificat fiscal emis de Direcția Impozite și Taxe Locale Botoșani prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local

adeverință eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii sau copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz

la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii sau o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.

Viitoarele mame care doresc să acceseze etapa I a Programului MATERNA trebuie să depună documentele prevăzute la litera a) – d) în perioada cuprinsă între a 10-a și a 23-a săptămână de sarcină. Beneficiarele admise în etapa I vor transmite documentele prevăzute la litera e), pentru accesarea etapei a II-a, în perioada cuprinsă între a 24-a și a 30-a săptămână de sarcină.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.