Zeci de locuitori ai comunei Nicseni au iesit, luni dimineata, in fata
Caminului Cultural din Nicseni, sa protesteze fata de indiferenta autoritatilor care ii lasa cu drumuri pline de gropi in care isi strica masinile, dar si fata de circulatia masinilor de mare tonaj care le pun casele in pericol.
Oamenii se plang ca nu au mai vazut de 26 de ani sa se toarne covor asfaltic pe drumului judetean 296, prin comuna lor, ci doar peticiri care tin de azi pe maine.
„Suntem bataia lor de joc si ne-am saturat sa fin tratati astfel. In majoritarea anilor, administratia acestui drum este in grija firmei domnului Contac, care ar trebui sa execute majoritatea lucrarilor de intretinere. Care lucrari de intretinere? Scuipatul cu cateva lopeti de bitum? Santurile care sunt cosite, sapate si intretinute de angajatii Primariei? Obligatia este a Consiliului Judetean, nu a noastra, dar noi le facem treaba. Ei castiga banii si noi muncim ca prostii”, a spus, revoltat, Paul Cretu, fost consilier local care este si initiator al protestului din Nicseni.
In plus, pe acest drum circula masini de mare tonaj care le fac mari necazuri localnicilor. Traficul masinilor de peste 80 de tone le-a crapat peretii locuintelor si nu mai fac fata cheltuielilor cu reparatiile.
„An de an avem parte de cateva camioane de bitum aruncate cu foarte mare zgarcenie dar in doar o mica parte din craterele care apar ca in urma unui bombardament”, a mai aratat Paul Cretu.
Satenii iesiti la protest au amenintat ca se vor alia cu locuitorii din Roma care au aceleasi nemultumiri de la starea drumului si traficul greu si vor ajunge in Botosani sa-si strige of-ul un fata Palatului Administrativ.
Situatia de care se plang nicsenenii este cunoscuta la conducerea judetului. Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu, le cere locuitorilor comunei inca putina rabdare, pana la incheierea programului de iarna, pentru ca apoi sa se poata incepe lucrarile de intretinere pe drumurile judetene.
„Inclusiv zona care duce spre Nicseni, pe langa Roma, unde sunt alunecarile de teren, este luata in calcul pentru intretinere. Tot raul spre bine pentru ca cheltuielile cu iarna nu vor fi foarte mari si suntem in situatia in care de indata ce se poate intra pe drumuri se vor face reparatii. Cat despre limitarea greutatii transportatorilor, acest lucru este in sarcina Directiei Judetene de Drumuri si Poduri. Se pot pune limitatoare de greutate. Problema este ca pe o gandire multianuala trebuie sa luam in calcul o investitie totala pentru ca ceea ce facem noi, carpeala asta, nu mai tine. Drumurile sunt depasite si este nevoie de investitii”, a explicat presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu.