Home Social REMEDIU natural pentru FICAT. Ce simplu se prepara ceaiul care CURATA FICATUL....

REMEDIU natural pentru FICAT. Ce simplu se prepara ceaiul care CURATA FICATUL. Cand se impun precautii

E considerat un eficient mijloc de eliminare a toxinelor acumulate in ficat, un ceai care curata ficatul si ar trebui facuta o cura in fiecare primavara.

Ceaiul de papadie are o multime de indicatii pentru sanatate, iar ajutorul acestuia in regenerarea ficatului este unul dintre beneficiile cele mai cunoscute. 
 
Ceaiul de papadie ajuta ficatul sa se regenereze si sa lucreze din nou la capacitate normala. 
 
Asta pe langa faptul ca este un excelent diuretic, ca se recomanda  in tratamentul unui numar mare de afectiuni de la acnee, alergie si alte boli de piele, la indigestie, gastrita hipoacida, constipatie. 
 
Prin componenta sa amara permite o mai buna functionare a ficatului si a vezicii biliare. Papadia este un coleretic, colagog, laxativ, stumuleaza peristaltismul tubului digestiv, stimuleaza secretia salivara, gastrica si intestinala. Este un foarte bun tonic amar.
 
Putina lume stie ca sucul de papadie a fost folosit din cele mai vechi timpuri si pentru tulburarile de vedere, scrie frunzaverde.ro.
 
De asemenea, prin proprietatile sale de detoxifiere, tonifica si da un aspect sanatos pielii.
 
Papadia este o mina de aur in ceea ce priveste vitaminele, mineralele si oligoelementele, frunzele de papadie proaspete fiind folosite si sub forma de salate.
 
Papadia face parte din plantele cele mai bogate in provitamina A.
 
Este foarte eficienta in lupta impotriva radicalilor liberi care duc la imbatranirea pielii.
 
Frunzele de papadie contin potasiu, fier, calciu, cupru, siliciu si mangan.
 
Radacinile contin in plus si principii amare, inulina, zaharuri complexe, substante care favorizeaza flora intestinala benefica.
 
Cum se prepara ceaiul
 
Pentru uz terapeutic sunt folosite atat frunzele, cat si radacinile de papadie. Daca doriti mai mult un diuretic folositi mai degraba frunzele, dar daca doriti sa tratati afectiunile hepatice folositi radacinile.
 
Infuzia din frunze de papadie: infuzati 4 pana la 10 g de frunze uscate in 150 ml de apa fierbinte timp de 5 -10 minute. Consumati ceaiul de 3 ori pe zi.
 
Precautii
 
In cazul unor calculi biliari sau a obstructiei canalelor biliare trebuie consultat un specialist inainte de a consuma remedii pe baza de papadie.
 
Constraindicatii: Persoanele alergice la plantele din familia Asteraceae (ex. margarete, cicoare) pot fi sensibile la papadie. De notat, insa, ca alergia la polenul acestor plante nu antreneaza in mod automat si alergia la alte parti ale plante (frunze, radacini). Totusi poate sa apara o sensibilitate cutanata la contactul cu ceaiul de papadie.
 

Exit mobile version