Ingrediente:
pentru 8 portii
350 g de paste fussili sau alt tip de paste, o punga de broccoli congelat– 350 g sau un broccoli proaspat, o lingurita de unt, o ceapa taiata marunt (salote), o cutie de ciuperci taiate – 240 g, 4 cesti de lapte, ¼ ceasca de faina, o lingura de sare, ½ lingura de piper proaspat macinat, o punga de spanac – 150 g, 150 g de branza rasa, 1/3 ceasca si 2 lingurite de parmezan ras.
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si unge cu unt o tava. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, si adauga broccoli in ultimele 3 minute, dupa care scurge si adauga-le pe toate in oala. Intre timp, topeste untul intr-un vas adanc si pune apoi ceapa si ciupercile, timp de 5 minute, pentru a face un sote. Intr-un vas de marime medie amesteca laptele, faina, sarea si piperul, adauga-le in primul vas si pune-le la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa (aproximativ 5 minute). Amesteca in spanac si ia-le de pe foc si adauga o cana de branza si 1/3 de parmezan. Toarna sosul in oala cu paste si broccoli si transfera-le in tava, presarand restul de branza si parmezan rase. Coace-le pana se topeste branza si incepe sa se rumeneasca, pentru 40 minute.