O singura rodie asigura 40% din necesarul de vitamina C, de acid folic, vitaminele A si E, totodata fructul avand in compozitia sa de trei ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde. Rodiile sunt excelente pentru circulatie, bolile reumatice.
Fructul determina scaderea colesterolului si normalizarea tensiunii arteriale. De asemenea, ele au un efect antiinflamator spectaculos. Ele alina durerile reumatice si, mai ales, cele din articulatii. Rodiile sunt numai bune pentru gravide, pentru mamele care abia au nascut, dar si pentru batrani si copii. In cazul gravidelor, s-a demonstrat ca sucul de rodie consumat zilnic ajuta la buna dezvoltare a fetusului. Pentru mamicile care abia au nascut, specialistii spun ca rodia influenteaza favorabil calitatile laptelui matern. Copiilor li se recomanda sa consume rodia intreaga, cu pulpa si cu seminte. Fructul contribuie la dezvoltarea inteligentei si a memoriei. Daca batranii au consumat rodii toata viata, tenul lor arata inca neted, parul inca bogat, inima inca normala. Rodia este printre putinele mijloace de protectie fata de boala Alzheimer si chiar amelioreaza starea celor imbolnaviti deja.