Totul porneste de la „banalul” Paracetamol care, se pare, ca in UK este prescris mai des decat antibioticele.
Sistemul medical pare a fi cea mai mare problema pentru mamele romance care au si copiii in Marea Britanie. Tratamentul pentru orice boala pare a fi banalul Paracetamol. Copiii racesc des, iar britanicii spun ca asa este normal, pentru ca sistemul imunitar trebuie „lucrat”.
De aceea multe mame romance se intreaba daca medicii britanici sunt mai slab pregatiti decat cei romani. Insa totul porneste de la faptul ca primii se axeaza mai mult pe rezolvarea practica a problemelor, in timp ce ceilalti merg mai mult pe cunostintele teoretice.
Studiile arata ca parintii din Estul Europei au mai mare incredere in medicii din tarile de unde provin, dar increderea nu este justificata, deoarece rezultatele sunt aproximativ aceleasi indiferent de tara din UE in care se face tratamentul. Vorbim, fireste, de afectiuni minore.
Parintii de nationalitate romana, poloneza sau bulgara prefera sa-si duca copiii la doctor sau la dentist in tarile de origine si considera ca sistemul educational britanic nu e eficient, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Strathclyde University referitor la migratia copiilor citat de publicatia The Telegraph.
Sistemul medical britanic de stat (NHS) este foarte laudat in intreaga lume pentru eficienta sa, dar romanii au probleme in a intelege diferentele, considerand „normal” sistemul romanesc.
Cel mai mare avantaj al sistemului NHS fata de cele din alte tari pare a fi egalitatea cu care isi trateaza pacientii indiferent de statutul social, de nationalitate si de posibilitatile financiare ale acestora.