S-a PUBLICAT Proiectul LEGII SALARIZARII UNITARE! Vezi ce SALARII li se promit BUGETARILOR, dar si o SURPRIZA neplacuta!

The businessman - bankrupt

Desi ministrul Lia Olguta Vasilescu anunta cu surle si trambite ca luni ajunge la Parlament proiectul Legii Salarizarii in sistemul bugetar, surpriza: nu mai merge azi la Parlament proiectul. Mai sta inca o saptamana. Nu vi se pare ca se cam forteaza incetinirea parcursului acestui proiect? Parca nu prea ar vrea guvernantii sa-i dea liber. Sa fie oare temerea ca va trece legea si nu vor avea bani sa o puna in practica?

Liviu Dragnea a venit insa si cu o explicatie: „trebuie sa-si mai dea lumea cu parerea”.

20 de pagini are in total proiectul mult asteptat de bugetari si cuprinde mai multe derogari de la legislatia in vigoare, dar si noua anexe.

In proiect se constata ca pentru parlamentari sunt prevazute salarii mai mari decat cele anuntate anterior: 13.050 de lei, cu 2.000 de lei mai mult decat se anuntase saptamana trecuta.

CADRELE DIDACTICE

Personalul didactic calificat de predare si conducere care isi desfasoara activitatea in localitati izolate va beneficia de o indemnizatie de pana la 20% din salariul de baza, in raport cu zona geografica respectiva. Diferentierea pe zone si localitati se va aproba prin hotarare a Guvernului.

Personalul didactic din invatamantul special va beneficia de o majorare cu 15% a salariului de baza.

Personalul didactic din invatamant, inclusiv personalul didactic auxiliar din bibliotecile central-universitare, va beneficia de gradatie de merit, acordata prin concurs. Gradatia se va acorda pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului scolar, respectiv al institutiei de nivel superior, si va reprezenta o crestere cu 25% a salariului de baza detinut. Gradatia de merit se va atribui pe o perioada de 4 ani.

Un spor de 10-25% din salariul de baza va fi acordat si personalului didactic desemnat sa conduca si sa realizeze practica pedagogica pentru pregatirea viitoarelor educatoare si a viitorilor invatatori, institutori si profesori.

Personalul didactic care asigura predarea simultana la 2-5 clase de elevi/grupe in invatamantul prescolar, primar sau gimnazial va primi o majorare a salariului de baza, dupa cum urmeaza:

– pentru 2 clase de elevi/grupe, o crestere cu 7% a salariului de baza detinut;

– pentru 3 clase de elevi/grupe, o crestere cu 10% a salariului de baza detinut;

– pentru 4 clase de elevi/grupe, o crestere cu 15% a salariului de baza detinut;

– pentru 5 clase de elevi/grupe, o crestere cu 20% a salariului de baza detinut.

De o majorare de 10% a salariului de baza vor beneficia si dirigintii, invatatorii, educatoarele, institutorii, profesorii pentru invatamantul primar, profesorii pentru invatamantul prescolar.

CADRE MEDICALE

Un medic primar cu vechime maxima ar ajunge la un salariu de 12.500 lei. Un medic rezident in primul an ar urma sa primeasca 5.700 lei, iar un medic rezident in ultimul an, 5.900 lei.

Referitor la garzi, proiectul prevede: 75% din tariful orar al salariului de baza pentru zilele lucratoare, respectiv 100% din tariful orar al salariului de baza pentru zilele de repaus saptamanal.

Daca medicul de garda la domiciliu este solicitat pentru a acorda asistența medicala de urgenta si nu poate fi contactat sau nu raspunde solicitarii, se va aplica o sanctiune: diminuarea salariului de baza individual cu un procent intre 5-10% pe o perioada de 3 luni.

Sporuri pentru cadre medicale:

– 25% din salariul de baza pentru activitatile care se desfasoara in unitatile de urgenta neurovasculare, in sectii si compartimente de neurologie si neurochirurgie si care solicita o incordare psihica foarte ridicata, precum si pentru personalul din unitati, sectii si compartimente de boli infectioase, neonatologie, sali de nastere si din laboratoarele de analize medicale, care isi desfasoara activitatea in conditii periculoase;

– 45-85% din salariul de baza pentru conditii deosebit de periculoase (leprozerii, anatomie patologica, TBC, SIDA, dializa, recuperare neuromotorie, neuropsihomotorie, neuromuscular si neurologica, psihiatrie, medicina legala, asistenta medicala de urgenta si transport sanitar, acordata prin serviciile de ambulanta si structurile de primire a urgentelor – UPU – SMURD, UPU si CPU -, sectii si compartimente de ATI si de terapie intensiva, sectii si compartimente de ingrijiri paliative, sectii si compartimente de oncologie medicala, oncologie pediatrica, radioterapie, unitatea de ingrijire a arsilor gravi, personalul incadrat in blocul operator, in punctele de transfuzii din spital, in laboratoarele de cardiologie interventionala, in laboratoarele de endoscopie interventionala, transplant de organe, neurologie, neurochirurgie, urgenta neurovasculara, hematologie oncologica, genetica medicala precum si medicii de specialitate chirurgicala, epidemii deosebit de grave si altele asemenea, stabilite de Ministerul Sanatatii;

– 15% din salariul de baza pentru conditii periculoase sau vatamatoare / grele (corespunzator timpului lucrat la respectivele locuri de munca);

– 10-30% din salariul de baza pentru personalul care isi desfasoara activitatea cu surse de radiatii sau generator de radiatii (diferentiat pe categorii de risc radiologic astfel: 10% la categoria I, 15% la categoria a II-a, 20% la categoria a III-a si 30% la categoria a IV-a);

– 20% din salariul de baza pentru personalul care lucreaza in unitati sanitare aflate in localitati izolate situate la altitudine, care au cai de acces dificile sau unde atragerea personalului se face cu greutate.

Pana la aceasta ora, proiectul „integral” promis de Liviu Dragnea arata astfel. Vedeti anexele de mai jos:

LEGE_-_CADRU_privind_salarizarea_personalului_platit_din_fonduri_publice

EXPUNERE_DE_MOTIVE

Anexa_nr._I_FAMILIA_OCUPATIONALA_DE_FUNCTII_BUGETARE_„INVATAMAN”

Anexa_nr._I_-_Capitolul_III_lit_._E_–_Reglementari_specifice_personalului_clerical,_care_isi_desfasoara_activitatea_in_tara,_in_cadrul_cultelor_religioase_din_Romania,_recunoscute_potrivit_legii_ (1)

Anexa_nr._II,_Cap_II_-_Reglementari_specifice_personalului_din_sanatate

Anexa_IV,_Cap_III_-_Reglementari_Externe

Anexa_IV,_Cap_IV_-_Reglementari_Externe

Anexa_IV,_Cap_V_-_Nomenclator_Externe

Anexa_nr._IV,_Capitolul_VI_–_Sporuri,_premii_si_alte_drepturi

Anexa nr.V, Cap. VIII-Reglementari_specifice_personalului_din_sistemul_justitiei

Anexa_VI,_Cap_II_-_Reglementari_specifice_personalului_din_institutiile_publice_de_aparare,_ordine_publica_si_siguranta_nationala

Anexa_VIII_-_Capitolul_II_lit._K_-_Reglementari_specifice_personalului_incadrat_pe_baza_de_contract_individual_de_munca_-_personal_contractual_din_administratia_publica

Anexa_VIII_Capitolul_I_lit._B_-_Reglementari_specifice_functionarilor_publici

Coeficienti anexe – I CI 1-3

Anexa_VII

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.