Scoala 7 Botosani: Concursul Interjudetean de Limba romana, literatura, comunicare si creatie

Concursul Interjudetean de Limba romana, literatura, comunicare si creatie – concurs pe sectiuni – editia a V-a, avizat de M.E.N. cu nr. Nr. 26404/ 16.02.2017, pozitia 688, s-a desfasurat sambata, 13 mai 2017, la Scoala Gimnaziala Nr.7 Botosani, sub coordonarea prof. Daniela Pricopciuc si prof. Daniela Orasanu, in parteneriat cu I.S.J. Botosani, C.C.D. Botosani, Biblioteca Judeteana „Mihai Eminescu” Botosani.

Necesitatea educarii copilului in spirit activ-participativ in vederea integrarii sale intr-o societate dinamica supusa schimbarii este o idee pe cat de veche pe atat de actuala. Invatamantul contemporan exploateaza aceasta idee impunand un alt mod de abordare a continutului educational si in special a evaluarii.

Evaluarea constituie o parte importanta a procesului de invatamant, furnizand, in primul rand cadrelor didactice si elevilor, informatiile necesare desfasurarii optime a acestui proces.

Problemele reformei in evaluare, la nivelul invatamantului primar si gimnazial, implica noi modalitati de abordare a acesteia, centrate pe elemente pragmatice, concrete, care sa imprime procesului de invatamant, in ansamblul sau, eficienta. Concursul pe care-l propunem se doreste a fi un alt mod de evaluare a competentelor atinse de elevi pe parcursul derularii activitatii scolare care sa le dea acestora posibilitatea sa-si verifice gradul de asimilare a cunostintelor si deprinderilor in vederea obtinerii unor rezultate bune la viitoarele concursuri, examene si competitii. Proiectul contribuie la adancirea si completarea procesului de invatamant, la trezirea interesului pentru literatura si lectura, la dezvoltarea inclinatiilor si aptitudinilor lingvistice ale elevilor claselor II- VIII, fara a se substitui evaluarii continue de la clasa, tezelor semestriale, examenelor nationale sau altor activitati didactice.

In etapa premergatoare concursului, coordonatorii au popularizat regulamentul proiectului pe internet, pe site-ul www.didactic.ro, au primit propuneri de subiecte pentru proba scrisa a concursului, listele elevilor participanti si fisele de inscriere a revistelor.
La sectiunea Reviste si publicatii scolare au fost inscrise publicatii ale elevilor din judet si din tara si s-au acordat: 1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III. Juriul a fost alcatuit din sapte membri, doi profesori de limba si literatura romana, un profesor de educatie plastica, doi profesori pentru invatamantul primar (coordonatori ai unor reviste), consilierul educativ si directorul adjunct al scolii. Dupa jurizare, s-a realizat o expozitie cu toate revistele inscrise in concurs.

Proba scrisa a Concursului interjudetean de limba romana, literatura si comunicare s-a desfasurat in data de 13 mai 2017. Subiectele au fost selectate din propunerile partenerilor de catre coordonatori si consultantii de specialitate. Subiectele au respectat programa extinsa de limba si literatura romana pentru fiecare nivel de studiu si au continut cerinte specifice fiecarui domeniu al disciplinei (limba, literatura, comunicare). In alcatuirea tuturor probelor s-au avut in vedere cerinte care sa permita valorificarea creativa a cunostintelor dobandite de elevi si realizarea de corelatii interdisciplinare, precum si a capacitatilor de analiza, de sinteza, de evaluare, de solutionare si de utilizare a cunostintelor dobandite.

Durata probei a fost de 90 de minute pentru clasele II-IV si 120 de minute pentru clasele V-VIII.

Au participat un numar de 255 de elevi din judet si din tara, o parte dintre acestia obtinand premii si mentiuni. In evaluarea lucrarilor au fost implicati profesori din scoala, din scolile partenere si din alte institutii scolare din judet.

Toate variantele de subiecte propuse de colaboratori au fost publicate in auxiliarul didactic „Pasi spre viitor”, ISBN 978-606-8238-81-4 (consultant de specialitate: Conf. univ. dr. Mina-Maria Rusu, Inspector General -limba si literatura romana, limbi clasice si limba neoelena- Directia Generala Educatie si Invatare pe Tot Parcursul Vietii, MEN).

comunicat

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.