Se RECRUTEAZA EXPERTI ELECTORALI !

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) lanseaza campania de recrutare a persoanelor care doresc sa faca parte din Corpul expertilor electorali, din cadrul caruia vor fi desemnati presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora.

Procedura de admitere in Corpul expertilor electorali se va derula conform metodologiei aprobate de AEP prin Hotararea nr. 11/2015, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 832/06.11.2015, care poate fi consultata pe site-ul Autoritatii la adresa de web http://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2015/11/HOT–R–REA-AEP-Nr.-11-2015.pdf
 
Corpul expertilor electorali este o evidenta permanenta a persoanelor care pot deveni presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare din tara si strainatate sau loctiitori ai acestora, infiintata, gestionata si actualizata de AEP, in conformitate cu prevederile art. 16 alin. (8), art. 104 alin. (1) si (2), art. 118 alin. (3) si (4) si ale art. 120 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputaţilor, precum si pentru organizarea si funcţionarea Autoritaţii Electorale Permanente.
 
Poate face parte din Corpul experţilor electorali persoana care indeplineste urmatoarele condiţii: 
 
– are cetaţenia romana; 
– cunoaste limba romana, scris si vorbit; 
– are drept de vot; 
– are o stare de sanatate corespunzatoare indeplinirii funcţiei; 
– nu face parte dintr-un partid politic; 
– a absolvit cel puţin invaţamantul general obligatoriu; 
– nu este urmarita penal, trimisa in judecata penala sau condamnata penal.
 
Persoanele care au mai indeplinit functia de presedinte al biroului electoral al sectiei de votare sau de loctiitor al acestuia si care solicita in scris sa fie admise in Corpul expertilor electorali parcurg o procedura de avizare, realizata de Departamentul de organizare a proceselor electorale din cadrul AEP. 
 
Admiterea in Corpul expertilor electorali se face prin examen pentru persoanele care: 
– nu au mai exercitat funcţia de presedinte al biroului electoral al secţiei de votare sau de locţiitor al acestuia; 
– persoanele care au fost excluse din Corpul experţilor electorali, sub condiţia ca excluderea sa fi avut loc cu mai mult de 3 ani inaintea datei examenului; 
– persoanele care s-au retras din Corpul experţilor electorali, sub conditia ca retragerea sa fi avut loc cu mai mult de un an inaintea datei examenului. 
 
Examenul de admitere are ca obiect evaluarea urmatoarelor competente specifice:
– cunoasterea legislatiei in materia exercitarii dreptului de vot si a modului de aplicare a acesteia;
– planificarea operatiunilor electorale din sectia de votare;
consemnarea rezultatelor votarii.
 

Potrivit Hotarii AEP nr. 11/2015, sunt doua modalitati de desfasurare a examenului de admitere:

– examen scris, organizat intr-un centru de examinare pus la dispozitie de catre primar, prefect sau misiunea diplomatica, in conditiile legii, precum si la sediile Autoritatii Electorale Permanente, ale filialelor si birourilor acesteia;
– examen in sistem online.
 
Precizam ca programarea online si examenul in sistem online vor avea loc incepand cu data de 1 ianuarie 2016.
 

1 COMENTARIU

  1. Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.