SECRETUL din coaja de pepene si de portocala!

Majoritatea consumatorilor de portocale si pepene arunca la gunoi cojile acestor fructe.

Putini stiu insa ca si cojile pot fi sanatoase pentru organism, poate chiar mai sanatoase decat „miezul” in sine.

In 99% din cazuri, cojile de portocale sau de pepeni sunt aruncate la gunoi, in timp ce cu totii ne bucuram de gustul lor.

In cazul portocalelor, Huffington Post scrie ca in loc de aruncati coaja puteti sa o razuiti si sa o amestecati cu prajituri. Specialistii sustin ca aceste coji de portocale contin Tangeritin, Nobiletin, care au proprietatii impotriva cancerului, antidiabetice si antiinflamatorii.

In anumite cazuri, acestea pot reduce nivelul ridicat de colesterol.

In aceeasi categorie intra si pepenele sau, mai exact, cojile de pepeni. Citrulina, regasita in aceste coji, e un amino acid care ajuta la dilatarea vaselor de sange, favorizand circulatia sangelui.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.