Sfaturi utile pentru NAVIGARI pe INTERNET in SIGURANTA

In zilele noastre, internetul a devenit parte integranta a vietii, atat pentru oamenii maturi, cat si pentru copii, avand in vedere faptul ca acesta faciliteaza accesul la informatii, la expuneri distractive si ca ne ofera posibilitatea de a comunica instant cu diverse persoane, aflate in toate colturile lumii.

Internetul poate fi considerat cea mai mare democratie pentru ca este mediul in care orice persoana se poate exprima liber, oricine poate expune un continut sau isi poate asuma o alta identitate atunci cand comunica din spatele unui ecran.

Asadar, mediul online poate avea si caracteristici negative, in sensul ca poate fi violent ori nepotrivit pentru cei mici si poate dezinforma.

Pentru prevenirea unor evenimente negative, politistii le recomanda cetatenilor:

Fiti prudenti in a oferi persoanelor cunoscute pe internet informatii personale despre voi sau membrii familiei.

Nu acceptati intalniri cu persoane cunoscute pe internet!

Nu divulgati altor persoane parola de la e-mail, deoarece acestea pot trimite mesaje jignitoare in numele vostru sau pot intra pe site-uri interzise. Periodic, modificati-va parolele!

Manifestati atentie in utilizarea retelelor de socializare. Este de preferat ca activitatea dumneavoastra sa nu fie publica, ci vazuta doar de prieteni si persoane apropiate.

Adoptati un comportament decent atunci cand postati propriile opinii si nu transmiteti mesaje sau imagini de natura a crea prejudicii.

Va informam ca sistemele de operare sau solutiile de securitate dispun de functionalitati de control parental. Aceste functii limiteaza accesul copiilor la anumite tipuri de continut, de la site-uri de pornografie la retele sociale, pana la jocuri video care au continut violent. Utilizati-le cu incredere!

Monitorizati aplicatiile pe care le foloseste copilul dumneavoastra!
Atentie si la cercul de prieteni al copilului! Poate cadea cu usurinta prada presiunii grupului!

Fiti apropiati de copilul dumneavoastra! Discutati cu el, ascultati-i parerile, convingeti-l ca este mai bine sa discute cu dumneavoastra despre lucrurile pe care le-a vazut sau pe care le-a citit pe internet.
In cazul in care sesizati schimbari comportamentale ale copilului, solicitati sprijin de la instutiile specializate si anuntati de indata politia.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.