Spirulina, minunea verde

Spirulina este un supliment alimentar complex, dar nu substituie o alimentatie echilibrata. VEZI cateva beneficiile unei cure cu spirulina.

Aduce in organism minerale, vitamine si acizi grasi esentiali, ajuta la slabit si aproape ca nu are contraindicatii. Iata doar cateva dintre beneficiile unei cure cu spirulina.
Produsele pe baza de spirulina comercializate in farmacii si in magazinele cu profil naturist sunt obtinute din alga de culoare verde-albastrui, Spirulina platensis. Ea contine aproape toate substantele necesare organismului uman pentru o activitate vitala normala: clorofila, albumine, enzime, vitamine (complex B, C si E), minerale (fier, calciu, sodiu, potasiu, cupru, mangan, magneziu, fosfor, iod, seleniu), aminoacizi, acizi grasi esentiali (acid linoleic).
Datorita compozitiei sale complexe, spirulina poate fi administrata pentru prevenirea si tratarea unei game extinse de boli (anemie, gastrite, diabet, obezitate, hipoglicemie, infectii virale sau bacteriene).
Ea normalizeaza schimburile de substante la nivel celular si stopeaza hemoragiile celulare, fiind recomandata persoanelor predispuse la accidente vasculare. De asemenea, stimuleaza productia de corticoizi, in special de insulina, regland concentratia de zahar din sange.
Pentru ca stimuleaza secretia de hormoni tiroidieni si contine o cantitate mare de iod, este indicata in tratarea unor hipotiroidii. In plus, stimuleaza metabolismul general si pastreaza intacte vitaminele pana la ajungerea lor la celule, avand actiune antioxidanta.
In schimb, spirulina trebuie consumata cu precautie de catre cei cu afectiuni ale rinichilor.
Prin stimularea multiplicarii numarului de leucocite, celulele albe cu rol in apararea organismului, spirulina creste rezistenta fata de infectii a organismului. Rolul sau protector se datoreaza si continutului bogat in acid gama-linoleic (AGL), un acid gras esential care nu poate fi sintetizat de catre organism.
Un gram de spirulina ofera organismului echivalentul nutritiv al unei mese echilibrate si sanatoase. In plus, spirulina contine numai 5% grasimi si doar 0,8% colesterol si are calitatea de controla senzatia de foame. Din aceste motive, ea este recomandata ca supliment alimentar in toate curele de slabire. Daca este luata cu 30-40 de minute inainte de masa, ea scade considerabil pofta de mancare.
Spirulina este folosita mult si in industria cosmetica, la prepararea mastilor si cremelor, datorita proprietatilor ei nutritive, regenerante si antioxidante asupra pielii.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.