SUCURILE ACIDULATE, fara zahar, au in continut adevarate OTRAVURI. Vezi atentionarile medicilor

Multa lume crede ca denumirea „light” aplicata pe eticheta sucurilor carbogazoase marcheaza un produs ceva mai sanatos decat cel care nu este marcat astfel. Total gresit ! Niciun castig pentru sanatate, ba dimpotriva…

Bauturile carbogazoase cu aroma, de tip „light” sau „zero” (doar cu indulcitori), castiga teren pe plan mondial. O arata un studiu international, care scoate in evidenta ca lumea nu prea stie ce inseamna de fapt aceasta eticheta. 
 
Medicii atentioneaza ca bauturile racoritoare acidulate fara zahar, sunt chiar adevarate otravuri 
 
Ce contin aceste bauturi carbogazoase „light” sau „zero”, care le face atat de periculoase pentru sanatate ? „Contin conservanti despre care sunt studii care arata ca ar favoriza in timp aparitia unor boli grave. Noi spunem ca sunt adevarate otravuri”, spune medicul Vlad Catrin. 
 
Iata care sunt aceste substante incriminate:
 
E 211 (benzoatul de sodiu) e folosit ca antiseptic, conservant alimentar si pentru a masca gustul unor alimente de calitate slaba; bauturile racoritoare cu aroma de citrice contin o cantitate mare – pana la 25 mg/250 ml; se cunoaste ca provoaca urticarie si agraveaza astmul.
 
Asociatia consumatorilor din Piata Comuna Europeana il considera cancerigen, insa in Romania este permis.
 
E 330 (acid citric) – produce afectiuni ale cavitatii bucale (afte) si are actiune cancerigena. Se gaseste in cele mai multe sucuri care se afla in comert, in mustar si in conservele de ciuperci.
 
E 338 (acid fosforic) – produce tulburari digestive (indigestie, voma, colici abdominale); folosit si in preparatele din branza.
 
E 951 (aspartam) e un indulcitor artificial des folosit si poate fi sursa a peste 70 de tipuri de boli; e cancerigen. Intalnit in guma de mestecat, in produsele zaharoase, in bauturile racoritoare; e interzis in SUA. Folosirea aspartamului are si alte efecte nocive asupra sanatatii: cefalee, insomnie, tulburari de vedere, auz si memorie, oboseala si palpitatii. In acelasi timp, E 951 joaca un rol important in aparitia tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, a malformatiilor si a diabetului.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.