A sunat clopoțelul pentru elevi! (FOTO)

A sunat clopoțelul pentru elevi. Boboci care își încep activitatea de grădiniță sau cea de clasa zero, elevi de clasa a V-a sau absolvenți de gimnaziu care sunt de astăzi liceeni, dar și elevi din celelalte clase, alături de părinți și bunici astăzi au fost conectați la învățământul botoșănean. Emoționați sunt și angajații sistemului de învățământ, care au o mare responsabilitate în formarea tinerei generații.

Ca în fiecare an, copiii din familiile nevoiașe vor primi rechizite gratuite. Aceste rechizite vor ajunge la 16 mii de copii, dintre care 1.600 de copii din clasa zero, 1.800 de elevi din clasa I, respectiv 5.200 elevi din clasele II-IV. În categoria beneficiarilor acestui ajutor mai intră 5.400 de copii din clasele V-VII și două mii de elevi de clasa a VIII-a. Pachetele cu rechizite vor fi distribuite în perioada 20 septembrie – 6 octombrie.

Tot acum, la început de an școlar începe campania de depunere a actelor pentru bursele școlare și banii de liceu.

Structura noului an școlar

Conform calendarului anunțat de Ministerul Educației, semestrul I al anului școlar 2017-2018 se va derula în perioada 11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018, iar semestrul al II-lea între 12 februarie 2018 și 15 iunie 2018.

Vacanțele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel: vacanța de iarnă (23 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018), vacanța intersemestrială (3 – 11 februarie 2018), vacanța de primăvară (31 martie – 10 aprilie 2018) și vacanța de vară (16 iunie – 9 septembrie 2018).

Suplimentar, clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar beneficiază de vacanță în săptămâna 28 octombrie – 5 noiembrie 2017.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, în 8 iunie 2018.

Reprezentanții Ministerul Educației mai arată că programul național „Şcoala altfel”, cu durata de cinci zile consecutive lucrătoare, poate fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018, pe baza unei planificări care rămâne la decizia școlilor. Desfășurarea programului „Școala altfel” nu coincide cu perioada alocată susținerii tezelor semestriale, precizează ministerul.

Potrivit ordinului ministrului Educației, nu vor avea loc cursuri în zilele libere prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil în învățământ.

Evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a se vor desfășura în intervalul 7-24 mai.

Astfel, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 – 10 mai. Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (15 mai), matematică (16 mai) și limba maternă (17 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 23 mai (limbă și comunicare) și 24 mai (matematică și științele naturii).

Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, rezultatele EN II se comunică părinților și sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor. La finalul ciclului primar, rezultatele EN IV sunt utilizate și pentru diagnoza de sistem la nivelul acestui tip de învățământ, iar la finalul clasei a VI-a, rezultatele au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor și preorientarea școlară. De asmenea, se comunică părinților.

Absolvenții clasei a VIII-a vor susține prima probă scrisă a Evaluării naționale (Limba și literatura română) în 11 iunie, următoarea probă scrisă (Matematică) se va desfășura în 13 iunie, iar ultima probă (Limba și literatura maternă) va fi organizată în 14 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate în 19 iunie (până la ora 12:00), iar în aceeași zi pot fi depuse contestațiile, care vor fi soluționate în perioada 20 – 22 iunie. Examenul se va încheia sâmbătă, 23 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la Evaluarea Națională se face în perioada 4-8 iunie 2018. Elevii de clasa a VIII-a vor finaliza cursurile vineri, 8 iunie 2018.

Probele orale pentru prima sesiune a Bacalaureatului în noul an școlar care începe luni vor avea loc în luna februarie, iar examenele scrise încep în 25 iunie, conform calendarului anunțat de Ministerul Educației Naționale.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14-15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura vineri, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie, anunță News.ro.

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018.

Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 are următoarea structură, conform ministerului:

10-13 iulie: înscrierea candidaților

27 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

20 august: limba si literatura română – proba Ea) – proba scrisă

21 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă

22 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă

23 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă

24-27 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

29-30 august: evaluarea competențelor digitale – proba D

30-31 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională -proba C

1 septembrie: afișarea primelor rezultate (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00-16.00)

2-5 septembrie: rezolvarea contestațiilor

6 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.