Este adevarat, supa de pui lupta cu efecte surprinzator de bune impotriva racelii. Este o metoda traditionala de tratare a acestei boli a sezonului rece, pe care o folosesc oamenii in multe zone ale globului.
Se pare ca acest beneficiu al supei de pui se bazeaza pe faptul ca hidrateaza eficient bolnavul, mai ales ca in perioada bolii persoana afectata nu prea simte nevoia sa bea apa. De asemenea, supa de pui elimina secretiile nazale, iar legumele aduc in corp multe vitamine.
Era numita, cu decenii in urma, “penicilina evreiasca”, remarcandu-se prin faptul ca ar “spala” corpul de microbii care au declansat raceala.
Nu lipsesc nici dovezi stiintifice care arata ca supa de pui calmeaza simptomele racelii si poate contribui la tratarea ei.
Dr. Stephen Rennard, un expert pulmonar la Centrul Medical al Universitatii din Nebraska, a descoperit ca aceasta supa contine proprietati anti-inflamatoare importante.
Trebuie ca supa sa aiba cat mai multe legume si un pic de piper, care ii dau nu numai gustul placut, ci si proprietatile care o impun in fata racelii.