Acestia vor participa in perioada 11-16 iulie 2017 la cursuri care vor fi organizate la Pensiunea „Fata Verde” din Soldanesti, comuna Blandesti, judetul Botosani.
Persoanele selectate in vederea participarii la cursurile de formare voluntari sunt convocate duminica, 9 iulie 2017, ora 18.00, la Casa Tineretului la o intalnire pentru a stabili detaliile de participare. Prezenta este obligatorie.
Cursurile de formare voluntari se vor desfasura in perioada 11-16 iulie 2017 la Pensiunea „Fata Verde” din Soldanesti, comuna Blandesti, judetul Botosani.
Participantii selectati sunt:
1. Abuziloaie Marian
2. Ailoaie Alexandra
3. Alexa Tudor
4. Alexuc Eduard
5. Apachitei Andrei
6. Avasilenei Denis George
7. Bejanariu Adina
8. Bengheac Adnana
9. Codau Bianca
10. Codau Stefan Madalin
11. Doroftei Cristian
12. Grimisteanu-Maica Andreea
13. Gireada Ioan – Razvan
14. Hrituc Gabriel
15. Modreanu Octavian
16. Pavel George Florin
17. Peste Diana-Andreea
18. Purici Lavinia
19. Stefan Laura
20. Ursacheanu Elena
Aceste cursuri fac parte din proiectul „Poti ascunde, dar nu poti nega” este realizat de Fundatia Judeteana de Tineret Botosani, finantat de Consiliul Local si Primaria Municipiului Botosani si se desfasoara in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Botosani.
Proiectul urmareste formarea unui grup de liceeni care sa se implice activ in promovarea educatiei non-formale, participarii civice (voluntariat in ONG-uri si cluburi, consilii ale elevilor) si a conceptului de cetatenie activa prin aplicare de metode de educatie civica.
In anii trecuti, urmare a acestui proiect, s-au format volunatri care s-au implicat si au organizat activitati cu caracter civic si de informare, prezentari in licee, drumetii si intalniri la Casa Tineretului cu diverse ocazii si cu tematici diferite. Participantii au luat parte la sesiuni de training si workshopuri unde au fost instruiti folosindu-se tehnici de dezvoltare personala: comunicare, management de timp, team-building etc. Aceste tehnici ajuta la insusirea de abilitati sociale, cum ar fi managementul asociativ.
De aceea, in editia din acest an, editia a III-a, se doreste continuarea activitatii incepute prin proiectul de anul trecut, in sensul dezvoltarii si diversificarii metodelor de informare a grupului tinta si de formare a voluntarilor. Totodata, la formarea noilor voluntari vor participa si voluntarii de la editiile precedente ale proiectului. Astfel, voluntarii deja formati vor avea posibilitatea sa-si aplice tehnicile si metodele dobandite anterior, dar si completarea cunostintelor acumulate.