Home Social Tiganii din Centrul Vechi si Parcul Tineretului au venit cu reclamatii la...

Tiganii din Centrul Vechi si Parcul Tineretului au venit cu reclamatii la Prefectura! Se simt acuzati pe nedrept

Dupa scandaluri care s-au produs in Centrul Vechi, dupa reclamatiile multor persoane la adresa unor membri ai comunitatilor de romi din Centrul Vechi si Parcul Tineretului, reprezentantii romilor s-au aratat indignati ca „se generalizeaza” si faptele unor indivizi se pun in carca tuturor tiganilor care locuiesc in acele zone.

Se pare ca reprezentantii romilor nu inteleg de ce multi cetateni se plang ca Centrul Vechi rasuna uneori de mazica data la maxim, de galagie, ca a fost transformat intr-o „curte” a familiilor de romi. „Si care e problema?”, a intrebat un rom prezent la intalnirea organizata la Prefectura, cu prefectul Dan Nichifor, primarul Catalin Flutur, directori de institutii si sefi de la Politie, Jandarmerie si Politia Locala. Cel care a venit cu aceasta intrebare nu vede nimic rau in faptul ca cetatenii romi care locuiesc in cele doua zone ies din case sa „se aeriseasca in fata blocului sau sa fumeze, ori sa asculte muzica”. 
 
„Se alimenteaza, de vreo doua saptamani, o atitudine non-roma. Este o atiudine impotriva romilor, care sparg seminte in Centrul Vechi, fac galagie, asculta muzica… Astea nu sunt infractiuni. Poate contraventii sociale, pentru care fiecare poate sa plateasca si sa fie sanctionat individual. Dar nu trebuie luati toti romii si aratati cu degetul ca uite de fac. Chiar nu toti fac asta. Dar mergem pe ideea generalizarii, alimentam opinia publica cu astfel de idei”, a spus consilierul pe problemele romilor, din cadrul Prefecturii, Semiramida Balan.  
 
Reprezentanta romilor din cadrul Prefecturii a mai adus in discutie si faptul ca in Centrul Vechi „sunt copii care nu au unde sa se joace, stau in mijlocul pietonalului, ca acolo nu circula masini”.
 
Semiramida Balan a incercat chiar sa arunce vina pe primarul Catalin Flutur, ca ar avea ceva impotriva etniei din care face ea parte, ca ar incerca sa denigreze aceasta etnie. 
 
„Sa nu se foloseasca de acest segment pentru a denigra o parte impotriva celorlalti. Spun asta pentru ca la una dintre descinderile jandarmilor in Parcul Tineretului aomenii au venit la mine si mi-au spus ca asta ne face domnul primar Flutur. I-am intrebat de unde  banuiala ca de la primar ar veni aceste probleme si au spus ca jandarmii, prin exprimarea lor, ar fi dat de inteles acest lucru. Jandarmii ar fi spus: va puneti voi cu Flutur? Va aratam noi ce va facem. Sunt lucruri abominabile”, a mai sustinut consiliera pe problemele romilor din cadrul Institutiei Prefectului. 
 
La randul sau, primarul Catalin Flutur a tinut sa precizeze ca insinuarile cu care a venit reprezentanta romilor sunt de-a dreptul hilare.
 
„Am auzit de la doua persoane, si mi se pare hilar ca Flutur a pus jandarmii sa va bata. Cred ca acum discut cu oameni cu o minima pregatire, si intelegeti ca niciodata primarul nu poate sa dea dizpozitiei Jandarmeriei sau Politiei… Eventual am o relatie de coordonare a Politiei Locale. Daca asta vi se spune, ca eu am pus jandarmii sa va bata, este fix problema dumneavoastra”, a replicat primarul Catalin Flutur.
 

Exit mobile version