TITULARIZARE 2015, CALENDARUL CONCURSULUI. Vezi si LISTA POSTURILOR, pe fiecare judet!

TITULARIZARE 2015. Cadrele didactice care doresc sa participe la concursul de titularizare urmeaza sa faca in scurt timp primii pasi in procedura care le permite sustinerea probelor.

Primul pas, inscrierea, incepe peste cateva zile, mai exact pe 11 mai. Candidatii din judetul Botosani se vor inscrie la Colegiul National “Mihai Eminescu”.

TITULARIZARE 2015, CALENDAR:

– 11-19 mai 2015: Inregistrarea cererilor de inscriere a candidatilor, in cele mai multe cazuri incrierease face la inspectoratele scolare.

– 19-21 mai 2015: Verificarea si avizarea dosarelor candidatilor de catre comisia judeteana de organizare si desfasurare a concursului si consilierul juridic al inspectoratului scolar

– 22-25 mai 2015 (9-13 iulie 2015 pentru absolventii promotiei 2015): Validarea inscrierii, prin semnatura, de catre candidati sau imputernicitii acestora prin procura notariala in original, conform graficului stabilit de comisie; neprezentarea la validare a absolventilor din promotiile anterioare atrage dupa sine anularea inscrierii la concurs.

– 26 mai 2015: Afisarea listei candidatilor inscrisi si a graficului privind sustinerea probelor practice/orale si a inspectiilor speciale la clasa

– 27 mai-26 iunie 2015: Inspectiile speciale la clasa sau probele practice/orale

– 15 iulie 2015: Examenul scris de titularizare

– 20 iulie 2015: Afisarea rezultatelor

– 20-21 iulie 2015: Inregistrarea contestatiilor la inspectoratele scolare si transmiterea acestora la centrele de evaluare

– 24 iulie 2015: Se afiseaza rezultatele finale

– 27-28 iulie 2015: Repartizarea candidatilor cu media de minimum 7 la concursul din sesiunea 2015, pe posturi vacante publicate pentru angajare cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, in ordinea descrescatoare a mediilor de repartizare

– 29 iulie 2015: Transformarea posturilor pentru angajare pe perioada nedeterminata ramase neocupate, in posturi vacante pentru angajare pe perioada determinata

– 30 iulie-28 august 2015: Emiterea si comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedra

Asadar, inspectiile speciale la clasa sau probele practice/orale sunt programate pentru perioada 27 mai-26 iunie 2015, iar examenul scris de Titularizare va avea loc pe 15 iulie 2015.

Inspecţia speciala la clasa se desfasoara pe durata unei ore de curs si se evalueaza prin note de la 10 la 1. Rezultatele se aduc la cunostinţa candidatilor in ziua sustinerii probei si nu se admit contestatii.

Nota obtinuta la proba practica in profilul postului sau la inspectia speciala la clasa in profilul postului are o pondere de 25% in media de repartizare.

Candidatii care nu obtin la inspectia speciala la clasa sau la proba practica minimum nota 5 nu pot participa la proba scrisa.

Cei care nu obtin minimum nota 7 nu pot ocupa posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata.

Cadrul didactic care a obtinut cel putin media 8 la inspectiile la clasa in profilul postului, in cadrul examenului national de Definitivare, sesiunea 2015, poate folosi acest rezultat si in cadrul concursului national de Titularizare sesiunea 2015, pentru angajare pe perioada nedeterminata sau determinata.

TITULARIZARE 2015. Pentru angajarea pe perioada nedeterminata in invatamant, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa sau cel putin media 8 la inspectiile la clasa la Definitivat 2015. Obtinerea notei 7 la titularizare nu garanteaza si obtinerea postului vizat de un profesor intr-o scoala, daca pe acest post candideaza mai multe persoane. Repartizarea pe post se face in ordinea descrescatoare a mediilor, in consecinta este titularizat cel cu nota cea mai mare.

TITULARIZARE 2015. Pentru angajarea pe perioada determinata in invatamant, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala sau cel putin media 5 la inspectiile la clasa de la Definitivat 2015.

Cadrele didactice care iau note mai mici de 7, dar mai mari de 5 la titularizare, se pot angaja intr-o scoala ca suplinitori, pe perioada determinata.

Ministerul Educatiei a publicat Modelele de subiecte si baremele de corectare pentru concursul de titularizare 2015.

De asemenea, sunt publicate la adresa www.titularizare.edu.ro/2015, LISTELE cu POSTURILE VACANTE, pentru fiecare judet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.