Titularizare 2016. INSTRUCTIUNI pentru CANDIDATII PARTICIPANTI!

Lucrarea scrisa se sustine in fiecare centru de concurs, in data de 20 iulie 2016, incepand cu orele 10,00. Intrarea in sala de examen se realizeaza numai pe baza de buletin/carte/adeverinta de identitate sau pasaport, in mod exceptional si pe baza permisului de conducere sau a cartii de alegator, cel mai devreme la orele 8.00 si cel mai tarziu la orele 9,00, inainte de a fi deschis plicul cu subiecte.

Pentru redactarea lucrarilor se foloseste cerneala sau pix de culoare albastra; desenele/graficele se pot executa si cu creionul negru. 
 
Este interzisa utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a caror cerneala se poate sterge.
 
Patrunderea in sala de concurs cu materiale ajutatoare (manuale, caiete, carti, dictionare, notite, insemnari, tabele matematice, telefoane mobile, rigle de calcul, dispozitive electronice de calcul sau alte mijloace de comunicare la distanta), se considera frauda sau tentativa de frauda si atrage dupa sine eliminarea candidatutului din examen, indiferent daca materialele respective au fost folosite sau nu. Exceptie fac dictionarele pentru disciplinele latina sau greaca veche si planurile de conturi pentru disciplina „economic, administrativ, posta”.
 
Asezarea in banci se realizeaza respectand strict tabelul intocmit de comisia de concurs si afisat pe usa salii de concurs.
 
Pentru ciorne, se utilizeaza numai colile marcate cu stampila„Concurs de ocupare a posturilor didactice”.
 
 Pe foaia tipizata, candidatii completeaza, cu majuscule, denumirea disciplinei de concurs, exact ca in subiectul primit.
 
Candidatii care doresc sa corecteze o greseala taie fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala iar schemele/desenele cu o linie oblica.
 
Din momentul deschiderii plicului cu subiecte, nici un candidat nu mai poate intra sau parasi sala, decat daca preda lucrarea, subiectul si semneaza de predare.
 
Candidatii, care nu se afla in sala in momentul deschiderii plicului cu subiecte, pierd dreptul de a mai sustine proba scrisa.
 
In cazuri exceptionale, daca un candidat se simte rau si solicita parasirea temporara a salii, el este insotit de unul dintre profesorii asistenti, pana la inapoierea in sala de concurs. In aceasta situatie timpul alocat rezolvarii subictelor nu se prelungeste.
 
Candidatii care din motive de sanatate sunt obligati sa parasesca sala de concurs pot solicita anularea lucrarii, pe baza unei declaratii scrise.
 
Candidatii care renunta din proprie initiativa la concurs, pot solicita anularea lucrarii, pe baza unei declaratii scrise si pot parasi sala dupa cel putin o ora de la deschiderea plicului cu subiecte.
In situatiile de la alin. (11) si (12) lucrarile scrise nu vor fi evaluate iar in statistici candidatii respectivi vor fi considerati retrasi.
 
Candidatii nu au dreptul de a parasi salile de concurs avand asupra lor subiectele de concurs.
 
Durata de redactare a lucrarilor este de 4 ore, socotit din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat, timp ce nu poate fi depasit.
 
Candidatii care sustin probele in limbile minoritatilor nationale vor primi simultan varianta de subiecte atat in limba materna, cat si in limba romana.
 
Candidatii, care in timpul desfasurarii probei scrise sunt surprinsi copiind, avand asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanta ori transmitand solutii cu privire la subiecte, sunt eliminati din concurs, incheindu-se un proces verbal in acest sens, de catre profesorii asistenti sau membri comisiei de concurs. Aceeasi masura se aplica si pentru orice tentativa de frauda.
 
Candidatii eliminati din concurs pentru frauda sau tentativa de frauda nu sunt repartizati pe posturi didactice/catedre in anul scolar 2016-2017;
 
Candidatii completeaza datele personale in spatiul dedicat, pe toate foile de concurs tipizate scrise, care se sigileaza. Inscrierea numelui candidatilor, numelui unor unitati de invatamant sau a altor nume proprii care nu au legatura stricta cu subiectul in afara spatiului care se sigileaza, precum si orice alte semne distinctive pe foile de concurs, destinate lucrarilor scrise sau pe ciorne, determina anularea lucrarilor scrise.
 
Candidatii sigileaza lucrarile scrise, folosind numai etichetele destinate acestui scop, dupa ce toti profesorii asistenti au semnat in spatiul dedicat, in prezenta responsabilului de sala, dupa care se aplica stampila circulara cu diametrul de 35 mm „Concurs de ocupare a posturilor didactice” si semnatura presedintelui comisiei.
 
Dupa ce isi incheie lucrarile, candidatii numeroteaza foile de concurs sub indrumarea supraveghetorilor, numai cu cifre arabe, in partea de jos a paginii, in coltul din dreapta, indicand pagina curenta si numarul total de pagini scrise, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, in situatia in care candidatul a scris in total 5 (cinci) pagini. Se numeroteaza toate paginile pe care candidatul a scris, inclusiv prima pagina si acelea pe care sunt scrise doar cateva randuri, partea nescrisa fiind barata de catre profesorii asistenti.
 
Dupa ce termina redactarea lucrarilor, candidatii predau lucrarile scrise si subiectul responsabilului de sala, semneaza in borderoul de predare a lucrarilor, mentionand numarul de pagini scrise si numarul codurilor de bare utilizate/neutilizate, conform prevederilor Procedurii privind desfasurarea probei scrise, sigilarea si securizarea lucrarilor scrise din cadrul concursului national pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor  vacante/rezervate in invatamantul preuniversitar – sesiunea 2016.
 
Responsabilul de sala verifica in prezenta candidatului, la predarea lucrarii scrise, daca au fost aplicate coduri de bare in ordine crescatoare pe toate foile tipizate ale lucrarii scrise si daca toate foile tipizate sunt sigilate, conform modelului tip.
 
Spatiile libere ale intregii lucrari se anuleaza cu linie franta in forma literei „Z”, de catre un profesor asistent, in fata candidatului.
Ciornele se predau separat, odata cu lucrarea scrisa, responsabilului de sala, fara sa aiba valabilitate in evaluarea lucrarii si la eventualele contestatii.
 
La finalizarea probei scrise, candidatii nu au dreptul de a parasi salile de concurs avand asupra lor subiectele de concurs.
 
Candidatii vor putea consulta baremele de corectare pentru fiecare disciplina de concurs dupa finalizarea probei scrise.
 
In sala raman cel putin 5 (cinci) candidati pana la predarea ultimei lucrari.
 
Rezultatele concursului vor fi afisate la sediul unitatii de invatamant in care s-a desfasurat proba scrisa.
 
Contestatiile se depun la sediile inspectoratului scolar in termenul prevazut de Calendar.
 
In Botosani s-au inscris 526 de candidati, pentru 42 de discipline.  281 vor sustine examenul la centrul de la Colegiul National „M. Eminescu”, iar 245 vor sustine proba scrisa la Liceul cu Program Sportiv.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.