TOTUL despre EXAMENUL de DEFINITIVAT 2015 al CADRELOR DIDACTICE

Ministerul Educatiei Nationale a aprobat metodologia de organizare si desfasurare a examenului national de definitivare in invatamant.

Examenul scris de definitivat din acest an se va desfasura pe data de 9 iulie. Nota minima de promovare a examenului este 8.

Examenul de definitivat consta in sustinerea a cel putin doua inspectii la clasa si sustinerea unei probe scrise pe baza subiectelor elaborate de Centru National de Evaluare si Examinare.

Definitivarea in invatamant poate fi obtinuta la una dintre specialitatile inscrise pe diplomele pe care candidatul le detine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda conform Centralizatorului privind disciplinele de invatamant, potrivit metodologiei publicate de Ministerul Educatiei.

Examenul se sustine in limba romana, dar cadrele didactice care predau la clase cu predare integrala in limbile minoritatilor nationale pot sustine probele examenului in limba de predare a disciplinei.

Calendarul examenului de DEFINITIVAT 2015:

– pana la 31 octombrie 2014: Emiterea deciziilor de constituire a comisiilor de examen judetene / Comisiei de examen a municipiului Bucuresti

– pana la 21 noiembrie 2014: Inscrierea candidatilor la unitatile de invatamant, transmiterea dosarelor de inscriere la inspectoratul scolar, verificarea si avizarea acestora

– 21 noiembrie – 19 decembrie 2014: Inregistrarea candidatilor in aplicatie. Instiintarea candidatilor cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de inscriere

– pana la 5 iunie 2015: Efectuarea inspectiilor la clasa

– 8 – 30 iunie 2015: Completarea dosarelor si validarea datelor de inscriere existente in aplicatia electronica

– 9 iulie 2015: Sustinerea probei scrise 14 iulie 2015: Afisarea rezultatelor

– 14 – 15 iulie 2015: Inregistrarea contestatiilor si transmiterea acestora la centrele de evaluare/ contestatii

– 16 – 17 iulie 2015: Solutionarea contestatiilor

– 18 iulie 2015: Afisarea rezultatelor finale

– 20 – 31 iulie 2015: Transmiterea la Ministerul Educatiei a tabelelor nominale cu candidatii admisi si validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului Educatiei

– pana la 1 septembrie 2015: Eliberarea de catre inspectoratele scolare a certificatelor de acordare a definitivarii in invatamant

– Inscrierea la examenul de DEFINITIVAT 2015 se face pana la 21 noiembrie 2014, pe baza dosarului de inscriere

Candidatii  vor avea inspectii speciale la clasa pana pe 5 iunie 2015. Inspectiile vor fi sustinute in scoala unde este incadrat candidatul sau, dupa caz, intr-o alta scoala, cu avizul inspectorului scolar pentru dezvoltarea resursei umane si al directorului unitatii de invatamant primitoare. Fiecare inspectie speciala se efectueaza la patru activitati didactice si este valabila numai pentru anul scolar in care a fost efectuata. Notele acordate la inspectii nu pot fi contestate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.