TRUCURI pentru a prepara o CAFEA PERFECTA

Sunt cateva mici ”secrete” care pot face din cafea acea placere fara cusur cu care vor sa-si inceapa ziua cei mai multi dintre noi.

Prospetimea este cheia de baza

Ideal este sa o macini chiar inainte sa o prepari. Daca totusi nu reusesti sa faci asta zilnic, tine cont de regula celor doua saptamani: cafeaua are cel mai intens gust in primele doua saptamani de la prajire. Daca o cumperi gata macinata, cumpara cat sa-ti ajunga doar pentru acest interval de timp.

Mare atentie la depozitare

Cafeaua, la fel ca si uleiul de masline, se poate degrada la soare. Ca sa o mentii proaspata, depoziteaz-o la intuneric sau in recipiente inchise la culoare, departe de caldura si de umiditate.

Foloseste cantitatile corecte

Pentru cea mai buna cafea, cantitatea trebuie sa fie urmatoarea: 2 linguri de cafea la 170 ml apa. Bineinteles, daca vrei sa fie mai tare, poti sa mai adaugi cafea.

Adauga putina scortisoara

Indiferent de tipul de cafea pe care il preferi, adauga un varf de cutit de scortisoara. Aceasta accentueaza aroma cafelei si iti rasfata simturile.

Adauga vanilie

Chiar daca nu ai cea mai scumpa cafea, putina vanilie ii poate da aroma unei cafele premium. Ai nevoie doar de 1-2 picaturi de extract de vanilie si te poti bucura de magie.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.