Anul scolar 2015-2016 ar putea incepe pe 2 septembrie, daca va fi luata in seama si aprobata solicitarea care vine din partea unei structuri a carei voce nu poate fi ignorata. Cum ar putea sa arate structura noului an scolar, ne explica cei care vin cu solicitarea si cu argumente solide in acest sens.
Consiliul National al Elevilor, unica structura reprezentativa a elevilor pe plan national, cere modificarea structurii anului scolar 2015-2016. Daca le va fi luata in serios aceasta cerere, vacanta de vara din acest an ar putea fi mai scurta cu doua saptamani fata de alti ani.
Astfel, luand in calcul necesitatea unui semestru I mai lung si scaderea interesului cadrelor didactice si elevilor la sfarsitul celui de-al doilea, datorita suprapunerii perioadei examenului de bacalureat cu perioada de predare, Consiliul National al Elevilor propune anumite modificari.
Semestrul I, ce va avea in total 16 saptamani, va incepe marti, 2 septembrie 2015 si se va incheia in data de 18 decembrie 2015, vineri.
Vacanta de iarna se doreste a fi in perioada 19 decembrie 2015- 3 ianuarie 2016, precedata de perioada tezelor (16 noiembrie-4 decembrie 2015).
Semestrul al II lea, cu o saptamana mai lung decat primul, va incepe luni, 4 ianuarie si se va termina vineri, 3 iunie.
In perioada 18 aprilie 2016-22 aprilie 2016, va fi organizat Programul Şcoala Altfel intitulat ,,Sa ştii mai multe, sa fii mai bun”.
Consiliul National al Elevilor doreste marirea duratei acestuia in viitor la doua saptamani in functie de posibilitatile financiare.
In acelasi timp, un fond financiar specific local si national se doreste a fi instituit, in vederea finantarii proiectelor derulate in acea perioada.
Vacanta de primavara va fi in perioada 23 aprilie 2016- 8 mai 2016, succedata de perioada tezelor ce se va incheia pe 22 mai 2015.
Prin implementarea acestei structuri a anului scolar, Consiliul Naţional al Elevilor işi doreşte sporirea gradului de coerenţa şi eficacitate in procesul educativ prin divizarea in doua perioade distincte şi continue pentru studiu şi doua vacanţe şcolare cu durata de doua saptamani fiecare asigurand un standard ridicat de calitate a actului educaţional.