Home Social Vacanta prelungita pentru elevi, la temperaturi de -16 grade. Masuri de prevenire...

Vacanta prelungita pentru elevi, la temperaturi de -16 grade. Masuri de prevenire a problemelor generate de ger, decise la Prefectura

Elevii si persoanele aflate in situatii critice sunt categoriile sociale pentru care s-au luat masuri speciale in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Convocat sambata la ora 14, comitetul a stabilit prin votul tuturor membrilor prezenti ca elevii vor relua scoala cu doua zile mai tarziu. Vacanta de iarna se va prelungi, asadar si la Botosani, pana miercuri, 11 ianuarie, inclusiv inspectorul scolar general interimar fiind de acord cu aceasta masura.

In urmatorul interval calendaristic preocuparile autoritatilor se indreapta si catre persoanele fara adapost de la nivelul zonelor urbane ale judetului.

O serie de patrulari suplimentare ale structurilor de paza si ordine vor trebuie sa asigure contextul necesar pentru identificarea botosanenilor fara un acopers de-asupra capului si cazarea acestora in punctele asigurate de autoritati locale.

Tot de autoritatile locale va depinde si realizarea unei alte masuri apobate in CJSU si anume sprijinirea persoanelor varstnice si singure pentru a-si putea asigura confortul caloric, fara a-si pune viata in pericol.

„Pentru ca fiecare primarie are situatia persoanelor vulnerabile, ii rog pe domnii primari sa aiba grija de acei varstnici care nu pot s-si taie lemne sau care nu au combsutibil pentru a se incalzi, sa le faca vizite acasa, sa constate ce se poate face pentru a-i ajuta si chiar sa-i ajute. Inspectorii de la Situatii de Urgenta stiu cel mai bine ca batranii neajutorati sunt primele victime ale incendiilor provocate din neatentie, in aceste perioade.”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Conform prognozelor meteo, la Botosani in urmatoarele zile temperaturile exterioare vor cobori pana la -16°C. Date fiind viteza si directia vantului, precum si alti factori luati in calcul de meteorologi, temperatura perceputa va atinge chiar -22°C – in dimineata zilei de Duminica. Treptat termometrele vor arata o incalzire a aerului, concomitent cu incetinirea vantului, astfel incat miercuri sa se ajunga la o temperatura exterioara de -3°C iar joi, chiar la pragul de 0°C.

Exit mobile version