Home Social Verdeturile de primavara detoxifica organismul

Verdeturile de primavara detoxifica organismul

Primavara, odata cu aparitia legumelor proaspete si a verdeturilor, e momentul sa ne detoxifiem organismul. De la salata, praz si stevie pana la loboda si urzici, pietele sunt pline, asa ca ai de unde alege.

Ceapa verde. Alunga raceala, este bogata in magneziu, fibre si antioxidanti.
Salata verde. Contine saruri minerale dar si multe vitamine. Datorita continutului ridicat de clorofila, salata verde are rol antianemic. Normalizeaza digestia si tranzitul intestinal, fiind de ajutor, pentru persoanele care sufera de constipatie.
Leurda. Are efect depurativ, este bogata in substante cu efect antiviral si contine fibre.
Praz. Intareste imunitatea, este bogat in magneziu, potasiu, vitamina C si are efect antiviral.
Untisor. Bogat in vitamina C, nu contine multe calorii si are actiune depurativa.
Loboda. Are foarte multe vitamine si foarte putine calorii, dar e contraindicata persoanelor care au pietre la rinichi.
Patrunjel. Are un continut generos de potasiu, vitamina C, magneziu si e un bun dezinfectant.
Spanac. Contine mult fier si acid folic, de aceea e recomandat femeilor insarcinate.
Urzici. Detoxifiaza, sunt bogate in fier, potasiu, magneziu, sunt un bun antiinflamator si fluidizeaza sangele.
Stevie. Bogata in fibre, vitamina C, magneziu si potasiu. E indicata in curele de slabire si poate fi consumata si de diabetici.
Usturoiul. Contine vitaminele A, B1, B2, C si substante minerale printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu. Este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene. Usturoiul verde creste pofta de mancare, reduce tensiunea arteriala, previne virozele respiratorii si gripa.

Exit mobile version