Cel mai puternic antioxidant natural, vitamina C este regasita in marar si patrunjel, ingrediente folosite in aproape orice fel de mancare.
Doza zilnica recomandata de vitamica C este de 40 mg, iar 100 de grame de marar contin 100 mg de vitamina C, in timp ce aceeasi cantitate de patrunjel contine 200 mg de vitamina C.
„Patrunjelul reprezinta un stimulent al rinichilor, ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi, ajuta la eliminarea toxinelor din organism, improspateaza respiratia, ajuta la regenerarea ficatului”, enumera medicul Radu Saruneano parte din beneficiciile patrunjelului.
Patrunjelul si mararul pot fi preparate si folosite ca: suc de frunze, suc de radacini, pulbere, cataplasma.
Se spune ca mararul si patrunjelul ar ajuta la in tratamentul unor boli ca: litiaza renala si biliara, alcoolism si chiar hepatita virala, dar are efecte benefice si in cazul persoanelor cu imunitate slabita, anorexie, impotenta sau celulita.
va multumesc din suflet pentru aceste postari deosebit de interesante si care ar trebui sa le stie toata lumea
patrunjel