„Frankenburger” – asa se va numi hamburgerul artificial. Te duce cu gandul la celebrul personaj Frankenstein.
Carnita pe care o va contine este de vita, dar nu este vorba de „banala” vacuta care poate fi vazuta pascand pe ses. Carnea de vita pentru extravagantul hamburger se naste in… eprubeta, scrie Daily Mail.
Daca vreti sa stiti mai in amanunt din ce se va compune chifteaua, ei bine, aceasta va avea 3.000 de fasii de tesut muscular dezvoltat in eprubeta.
Mai exact, carne obtinuta in laborator din celulele stem recoltate de la o bovina. Cercetatorii le-au declarat ziaristilor englezi ca hamburgerul de lux va avea carnea de o culoare cenusie, iar textura va fi asemanatoare fructelor de mare.
Saptamana aceasta este programat evenimentul, la Londra: se va prepara si consuma primul hamburger artificial. Greu de spus insa cine isi va permite luxul de a-l degusta. Si asta pentru ca nu-i pentru orice buzunar. Costa nici mai mult, nici mai putin de 290.000 de euro, echivalentul a 250.000 de lire sterline.
Cu aceasta experienta se incearca sa prezinte alternativa la agricultura traditionala, care supune animalele la chinuri pentru sacrificare si pana sa se ajunga la abator este nevoie de un timp indelungat.
Necesarul de proteine pentru alimentatia populatiei poate fi suplimentat prin produsele obtinute in laborator, incearca sa demonstreze cercetatorii.