VEZI situatia caminelor studentesti!

Luna viitoare incepe un nou an universitar, asa ca acum este perioada cand incepe „balamucul” cazarii in caminele studentesti. Vom prezenta situatia la Iasi, Bucuresti si Timisoara.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi

Pentru anul universitar 2013-2014, cazarea studentilor in caminele Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” este planificata astfel:

Pe 25 septembrie 2013 se vor afisa la facultatea ta listele cu studentii care au primit, in ordinea punctajelor obtinute (la admitere sau in anul precedent) dreptul de cazare in caminele UAIC;

Intre 26 septembrie – 29 septembrie 2013 poti ridica de la facultate dispozitia de cazare, pe care o prezinti la caminul unde ai fost repartizat pentru a te caza.

Pe 30 septembrie 2013, ora 15.00, se anuleaza dispozitiile de cazare ale studentilor care nu s-au cazat;

Pe 1 octombrie 2013, ora 9.00, locurile ramase libere sunt redistribuite in ordinea mediilor, celor care nu au primit cazare in prima faza. Dispozitiile de cazare sunt valabile 24 de ore.

14 octombrie, ora 15.00, redistribuirea locurilor ramase libere, catre alte facultati.

Tarifele de cazare pentru anul universitar 2013-2014 vor fi actualizate pe parcursul lunii septembrie

C1
250 lei/loc/luna (2 locuri in camera)

220 lei/loc/luna (3 locuri in camera)

C2
250 lei/loc/luna (2 locuri in camera)

220 lei/loc/luna (3 locuri in camera)

200 lei/loc/luna (4 locuri in camera)

160 lei/loc/luna (3a1 locuri in camera)

C3
250 lei/loc/luna (2 locuri in camera)

220 lei/loc/luna (3 locuri in camera)

200 lei/loc/luna (4 locuri in camera)

C4
110 lei/loc/luna (5 locuri in camera)

C5 – lucrari de renovare

C6, C7, C8, C10, C12, C13
110 lei/loc/luna (5 locuri in camera)

C11
140 lei/loc/luna (2 sau 3 locuri in camera)

Akademos
480 RON

Gaudeamus
350 RON

Actele de care ai nevoie pentru a te caza in camin:

– dispozitia de cazare;

– contractul de inchiriere, completat in trei exemplare (vei primi formularele de la facultate);

– legitimatia de camin (eliberata de facultate);

– o fotografie tip buletin;

– cererea de stabilire a resedintei (vei primi formularul de la facultate);

– buletinul/cartea de identitate (plus doua copii xerox simple), pentru cetatenii romani; pasaport pentru cetatenii straini;

– copie xerox dupa certificatul de casatorie;

Dreptul de cazare in caminele Universitatii

Dreptul de cazare se acorda studentilor si doctoranzilor inmatriculati la zi care nu au domiciliul stabil in municipiul Iasi. Nu conteaza daca esti inmatriculat pe locurile de la buget sau cu taxa. Criteriul principal in acordarea dreptului de cazare este media anuala obtinuta in anul universitar anterior. Pentru studentii inmatriculati in anul I se va lua in considerare media obtinuta la admitere.

Acordarea dreptului de cazare se realizeaza de catre Comisia de cazare a fiecarei facultati, din care fac parte obligatoriu, si reprezentanti ai studentilor in Consiliul facultatii.

La cazare au prioritate studentii orfani de ambii parinti, cei proveniti din casele de copii sau plasament familial, daca au obtinut minimum 40 de credite pentru obligatiile didactice din anul universitar anterior. Refuzul repartitiei de cazare sau renuntarea la cazare in timpul anului universitar conduce la pierderea dreptului de cazare pentru anul universitar in curs.

Universitatea Bucuresti

Complex Mihail Kogalniceanu

Capacitatea de cazare este de 614 locuri. Este format din caminele A si B, cu camere cu doua, trei sau patru paturi. Pe fiecare palier se gasesc doua bai. Caminul B a fost renovat, are mobiler nou si usi de termopan.
Caminul Kogalniceanu este situat intr-o zona centrala, linistita. Adresa: Bd. Mihail Kogalniceanu, nr. 36-46/Telefon: 021-315.55.25

Complex Grozavesti

Complexul are caminele A, B, C, D (parter a 5 etaje) compuse din camere cu doua paturi, mobilier pentru doua persoane (dulap, masa pentru calculator, scaun) si lavoar in camera. Sunt doua bai comune, pe fiecare palier, dispuse la capetele culoarului. Caminele C si D au fost renovate in anul 2006, caminul B a intrat in circuitul cazarii in octombrie 2008, reparat, iar caminul A a fost redeschis in octombrie 2009. Camerele sunt insa mici. Adresa: Splaiul Independentei, nr. 204

Administratori
Camin A – Paraschiva Apostol; Telefon: 021-318.88.58

Camin B – Eugen Iordache; Telefon: 021-318.88.58

Camin C – Ana Tivga; Telefon: 021- 318.88.61

Camin D – Viorica Anghelescu; Telefon: 021-318.88.60

Camin A 1 – Traian Munteanu; Telefon: 021-3114432.

Camin Poligrafie

Caminul Poligrafie are camere cu patru paturi si doua bai comune pe fiecare palier. Caminul a fost renovat in 2007, lucrarile constand in izolatie termica exterioara si in montarea geamurilor si usilor termopan; mobilierul din camere este nou.

Camin Theodor Pallady

Camine care ofera conditii bune de cazare studentilor sunt caminele Th. Pallady, 1 si 2. Acestea sunt in administrarea Universitatii Bucuresti. La caminul Th. Pallady 1 capacitatea de cazare este de 218 locuri, iar Th. Pallady 1 ofera 194 de locuri.

Caminul Th. Pallady 1 are camere tip garsoniera, cu hol interior, patru paturi, grup sanitar propriu si mobilier modern. Caminul a fost renovat in 2007. Caminul Th. Pallady 2 a intrat in circuitul cazarii incepand cu luna octombrie 2008. Are camere tip garsoniera, cu 2 paturi, grup sanitar propriu si mobilier nou. Cel mai apropiat mijloc de transport este statia de metrou 1 Decembrie (se afla exact la iesirea de pe poarta caminului). De aici pana in centru faci 30 de minute, cu metroul. Acest camin este foarte apreciat de studentii, datorita conditiilor foarte bune – camere mari, mobilier nou, baie in camera si o zona linistita.

Adresa: Bd. Th. Pallady, nr. 24

Administrator: Columb Florica; Telefon: 021-345.48.90

Camin Stoian Militaru

Caminul este un bloc de apartamente cu camere de doua/trei/patru paturi, bucatarie, grup sanitar propriu. Caminul a fost supus unor lucrari de intretinere si reparatii (inclusiv montarea de geamuri termopan), urmand ca mobilierul sa fie inlocuit.

Adresa: Str. Stoian Militaru, nr. 18

Tel: 021-332.43.25

Camin Fundeni

Caminul Fundeni are camere de doua persoane. Fiecare camera dispune de grup sanitar propriu. Caminul a fost izolat termic, dar are mobilier vechi. Are o capacitate de cazare de 204 locuri.

Mijloacele de transport apropiate sunt 66, 182 sau 253.

Studentii care locuiesc aici considera ca principalul dezavantaj al acestui camin este distanta fata de centru. Oricat te-ai chinui, mai putin de o ora nu faci. In plus, mobilierul este vechi. Ca avantaje sunt baia in camera, faptul ca imparti camera cu un un singur coleg si linistea din camin – avantaj pentru unii, dezavantaj pentru altii mai petrecareti.

Adresa: Sos. Fundeni, nr. 252-254

Administrator: Adriana Mandruta; Contact: Directia Servicii pentru Studenti

Camin Panduri

Caminul Panduri are camere cu doua sau cinci paturi si baie la comun pe fiecare palier. Capacitate de cazare este de 221 locuri. Caminul se afla pe Soseaua Panduri. Cele mai apropiate mijloace de transport sunt autobuzele 69, 90,91, 96, 122, 126, 137, 226, 268, 368. Camerele sunt mari, iar mobilierul este nou.

Adresa: Sos. Pandurilor, nr. 90 / Telefon: 021-410.31.78

Complex Magurele

Compexul Magurele are o capacitate de cazare de 644 locuri si este format din caminele Gl, G2, G3, G4. Caminele au in compunere module cu doua camere, cu doua sau trei paturi in camera. Modulul dispune de un hol si de grup sanitar propriu. Multi dintre studenti, insa, se feresc de acest complex deoarece este in afara Bucurestiului si ajung foarte greu in oras. Mijloacele de transport apropiate sunt autobuzele 433 si 455, dar acestea vin o data pe ora, iar studentii trebuie sa apeleze la maxi-taxi.

Adresa: Com. Magurele, str. Fizicienilor, nr. 1-9

Telefon: 021-457.41.29; Fax: 021-457.40.4

Universitatea Politehnica din Bucuresti

Caminele din campusul Universitatii Politehnica din Bucuresti, cele din Grozavesti, din Kogalniceanu (in apropierea Facultatii de Drept) ori din campusul Tei sunt foarte populare printre studentii.

Campusul Universitatii Politehnice din Bucuresti beneficiaza de aproximativ 13.000 de locuri de cazare, repartizate in 2 complexe:

Campus Regie

Complexul Studentesc Regie este cel mai mare complex de camine din Bucuresti. Este compus din 27 camine studentesti (26 apartinand Universitatii Politehnica din Bucuresti si unul – P20 – apartinand Universitatii de Medicina), o spalatorie, un dispensar medical, un birou de politie, mai multe magazine alimentare, restaurante si cluburi.

Cele 27 de camine sunt impartite in trei categorii:

• P1-P11 : camere cu patru locuri si grup sanitar propriu;

• P13, P14, P17, P18: camere cu patru locuri, lavoar in camera si grupuri sanitare comune la capetele culoarelor;

• P15, P16, P21-P27: camere cu doua locuri, lavoar in camera si grupuri sanitare comune la capetele culoarelor.

Caminele P12 si P19 au camere de doua locuri cu grup sanitar propriu si in ele sunt cazati studentii familisti, cadre didactice tinere din Universitatea Politehnica din Bucuresti, studentii straini veniti prin programele Europene LLP-ERASMUS, LEONARDO sau MUNDIS, cadre didactice venite la schimb de experienta etc.

Studentii din Regie sunt multumiti de atmosfera studenteasca din zona in care locuiesc, care este faimoasa pentru terasele, cluburile si preturile numai bune pentru un buget limitat. In schimb, dezavantajul este ca trebuie sa imparti cu multe persoane camera, nu ai parte de intimitate, iar in unele camine baile sunt la comun. In plus, daca vrei liniste sau sa inveti, ar trebui sa schimbi zona, pentru ca nu te vor lasa chefurile din camin sau muzica de la cluburile din jur.

Campus Leu
Complexul Studentesc Leu este compus din 2 camine (A LEU si C LEU), o cantina, un bufet cu servirea la mese, o spalatorie si un dispensar medical. In A LEU sunt camere de trei locuri cu grup sanitar propriu, iar C LEU are camere cu doua locuri, lavoar in camera si grupuri sanitare comune, dispuse la capetele culoarelor.

Cele mai apropiate mijloace de transport sunt statia de metrou Politehnica si RATB: 69, 90,91, 96, 105 126, 137, 336.

Caminul A Leu este unul laudat de studenti, cu conditii bune, aproape de centru si de facultati.

Caminul C Leu, in schimb, este unul de care multi se feresc: baia este pe hol, camerele sunt mici si mobilierul vechi.

Campus Studentesc Tei ofera studentilor locuri in sase camine.

Camin C2

– 5 etaje – 400 locuri cazare;

– 4 sau 5 studenti in camera;

– grup sanitar comun;

Camin C3

– 8 etaje – 784 locuri cazare;

– 4 sau 5 studenti in camera;

– grup sanitar pe modul (la fiecare 2 camere);

Camin C4

– 8 etaje – 784 locuri cazare;

– 2 studenti in camera;

– grup sanitar pe modul (la fiecare 2 camere);

Camin C5

Camin C6

– un etaj – 160 locuri cazare;

– 3 studenti in camera;

– grup sanitar comun;

Camin C7

– 10 etaje – bloc garsoniere – 484 locuri;

– 3 studenti in camera sau familie;

– grup sanitar propriu;

Caminele se afla pe b-dul Lacul Tei, iar mijloacele de transport apropiate sunt: RATB-182, 282, statia Maica Domnului si statia de metrou Stefan cel Mare.

Studentii spun ca in caminul Tei conditiile sunt bune, mobilierul nou, camera suficient de mare, iar caminul este unul linistit.

Academia de Studii Economice din Bucuresti

Complexul Moxa (Moxa D, Moxa B, Moxa C)

Caminele au camere de cate 4 locuri, caminul D are baie proprie, iar B si C baie comuna. Alte facilitati ar fi o spalatorie, bucatarie comuna, sala de lectura si sala de sport – toate in caminul D. In plus, studentii au cantina Moxa, cea mai ieftina cantina studenteasca, foarte aproape. Caminul este situat in apropierea cladirilor unde se desfasoara cursurile la ASE, pe strada Mihail Moxa nr. 11 (in apropierea intersectiei Calea Victoriei – B-dul Dacia). La aceste camine se poate ajute cu metroul (Statia Piata Victoriei a 10 min de mers pe jos; statia Piata Romana a 10 min de mers pe jos) sau RATB-ul ( 79, 86 – statia Calea Victoriei; 97 – statia Piata Sfintii Voievozi; 133 – statia Calea Victoriei).

Complex Belvedere Nou (A6, A7 si A8) sunt foarte bine vazute printre studenti. Camerele sunt de trei sau patru persoane, baie in camera, paturi supraetajate, camera este spatioasa, au balcon si lift. La acest camin ajungi cu metroul ( Statia Crangasi a 15 min de mers pe jos; statia Grozavesti a 15 min de mers pe jos) sau RATB-ul ( 133 – statia Piata Romana a 15 min mers pe jos).

Complex Belvedere Vechi (A1 – A4) nu sunt atat de apreciate. Camerele sunt de 3 persoane, nu exista baie in camera, nu exista bucatarie sau balcon. La aceste camine ajungi cu metroul ( Statia Crangasi a 15 min de mers pe jos; statia Grozavesti a 15 min de mers pe jos) sau RATB-ul ( 133 – statia Piata Romana a 15 min mers pe jos).

Camine Mecanica Fina sunt, conform studentilor, caminele care ofera unele dintre cele mai proaste conditii din Bucuresti. Camera nu are mai mult de 12 metri patrati si in ea sunt inghesuiti patru studenti. Mobilierul consta in patru paturi supraetajate, un sifonier, doua masute si etajere vechi. Caminul are baie comuna pe palier si nu are bucatarie. Aceste camine se afla in Vitan.

Camin UNATC

Caminul UNATC are camere cu patru locuri, baie proprie si spatiu de bucatarie in camera. Adresa caminului este str. M. Nicoara, Nr. 38 A, Sect 3, Bucuresti.

Universitatea „Politehnica” Timisoara

Administreaza un numar de 16 camine studentesti din care 14 sunt amplasate in Complexul studentesc iar 2  sunt amplasate in perimetrul Facultatii de Mecanica.

Caminele din Complexul studentesc sunt amplasate pe Aleea Studentilor si sunt supravegheate prin sisteme video.

Toate caminele ofera membrilor comunitatii UPT (in primul rand studentilor) spatii de cazare moderne recent amenajate si utilate (conexiune internet, cablu TV, frigider).

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.