Zatul de cafea va face mai frumoasa si va scapa cainii de purici

Zatul de cafea va poate fi de folos in multe privinte, asa ca nu-l aruncati. Poate preveni matreata, va ajuta in lupta cu celulita, si are inca multe alte intrebuintari. Este sfatul specialistilor, care spun ca romanii ar trebui sa descopere adevarata valoare cuvantului reciclare, asa cum fac occidentalii. Nici nu va inchipuiti cate utilizari poate avea zatul din cescuta cu care va rasfatati in fiecare dimineata.

Intrebuintarile cosmetice. Puteti inlocui cremele anticelulitice scumpe cu un amestec care sa-i vina de hac pielii cu aspect de coaja de portocala: amestecati un sfert de cana de apa fiarta cu un pic de zat si o lingura de ulei de masline. Asezati-va pe un prosop vechi sau pe un ziar si aplicati amestecul pe zonele in care aveti celulita. Acoperiti-va cu un plastic si stati asa cateva minute, apoi dezveliti-va, curatati zatul de pe piele si aplicati un dus cu apa calduta. Este indicat sa repetati aceasta procedura de doua ori pe saptamana.

Zatul face minuni si cu podoaba capilara. Masati-va parul cu el si veti vedea singure rezultatul. Ii da volum, stralucire si ii intensifica culoarea parului, mai ales celui castaniu si negru. In plus, previne aparitia matretii. Nu este indicat insa pentru blonde.

Ca produs de curatenie. Fiind un pic abraziv, poate curata grasimea de pe vase si petele foarte rezistente. Este de ajuns sa-l amestecati cu un pic de apa si apoi sa-l aplicati cu un burete pe suprafata murdara.

Cei care locuiesc la casa si au semineu, pot pune in cenusa un pic de zat umed. Asa nu vor mai umple incaperile de praf cand vor curata semineul.

Oua de pasti de culoare cafenie. Puteti folosi zatul si pe post de colorant. Puneti-l intr-o hartie de filtru sau intr-o bucata de nailon, apoi inmuiati-l in doua cesti de apa fierbinte timp de 10 minute. Cu acest amestec puteti sa vopsiti de la tesaturi si hartie, pana la ouale de Pasti (daca va place culoarea cafenie).

Acopera si zgarieturile sau petele de pe mobila. Turnati zat in apa fierbinte si aplicati putin lichid pe zgarieturile de la mobila cu un betisor de ureche.  

Va ajuta sa scapati de „musafirii” nepoftiti. Presarati zat pe musuroaiele de furnici sau in locurile unde apar furnici. Nu se vor mai apropia de aceste locuri, din cauza mirosului. Se mai zice ca zatul nu le place nici melcilor.

Daca vreti sa scapati catelul de purici, adaugati un pic de zat in samponul cu care il spalati. Nu numai ca actioneaza rapid, dar ii face si parul mai matasos.

Este o hrana buna pentru plante. Poate fi folosit in gradina, ca ingrasamant, pentru culturile de morcovi si ridichi. Inainte de a sadi semintele, amestecati-le cu zatul de cafea. Nu numai ca veti avea o recolta imbelsugata, dar nici nu veti avea probleme cu daunatorii. Daca iubiti florile, aflati ca zatul de cafea este benefic si pentru tufele de trandafiri, azalee, rododendron si camelii. Toate aceste plante va vor aprecia restul de la cafeaua de dimineata.

Zatul se foloseste foarte mult in bucatarie: fie cand se macereaza carnea, fie cand vreti sa scapati de mirosul de mancare. Daca ati trebaluit o zi intreaga si nu vreti sa va miroasa mainile a ceapa, nu-i cazul sa dati banii pe sapunuri scumpe. Uscati zatul si frecati-va palmele cu el.
Mirosul va disparea imediat.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.