Ziua Mondiala a Sindromului Down, marcata la Botosani cu “Stafeta Prieteniei”

Asociatia „DOWN ACTIV” Moldova, in parteneriat cu Directia pentru Sport a Judetului Botosani, Special Olympics Romania, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al judetului Botosani, Inspectoratul de Politie Botosani – Serviciul Ordine Publica, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Botosani, Filiala Crucea Rosie Botosani si Colegiul Medicilor Stomatologi, organizeaza duminica, 19 martie, incepand cu ora 11.00, in sala de sport a Scolii nr. 11 Botosani, Concursul “Dezvoltare prin sport” – Stafeta Prieteniei”.

Activitatea este organizata pentru a marca Ziua Mondiala a Sindromului Down, care se sarbatoreste in fiecare an pe 21 martie. Organizata pentru al treilea an consecutiv, competitia urmareste cresterea importantei sportului, miscarii fizice, activitatilor recreative in viata persoanelor cu nevoi speciale, imbunatatirea starii de sanatate si cresterea progresiva a calitatii vietii sportivilor cu abilitati scazute, posibilitatea practicarii diferitelor forme ale exercitiului fizic si a sportului, acoperind astfel trebuintele multiple specific persoanelor cu dizabilitati si anume: MISCARE, COMUNICARE si INTEGRAREA in SOCIETATE.

Prin acest demers, organizatorii isi propun sa schimbe atitudinea societatii fata de persoanele cu Sindrom Down prin invatarea modului corect de a interactiona cu acestia, incurajarea prieteniilor intre copii, intelegerea si acceptarea diferentelor intre oameni.

Concursul „Stafeta Prieteniei” se va desfasura pe echipe, avand in componenta un copil cu Sindrom Down, un copil tipic si un pompier, un politist ori un jandarm. Concurentii isi vor dovedi abilitatile sportive la urmatoarele probe: atletism – stafeta si bocce.

Despre sindromul Down!

Sindromul Down nu este o boala. Este o situatie genetica care implica o colectie de caracteristici comune, nu numai fizice, ci si care vizeaza functionalitatea mintala sau natura dificultatilor de invatare. Sindromul Down este cauzat de prezenta unui cromozom 21 in plus. Fiecare copil cu sindrom down este unic si are propria personalitate. Traiesc aceleasi emotii si sentimente ca oricare alt copil.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.