13 sfaturi pentru EURO 2016 care te ajuta sa castigi la pariuri sportive

Cum Campionatul European de Fotbal se apropie cu pasi rapizi, probabil ca multi iubitori ai sportului rege isi doresc sa parieze pe meciurile care vor avea loc in aceasta vara in Franta.

Printre ei se gasesc, credem noi, si incepatori in ceea ce inseamna pariurile, fie ele online sau offline si pentru acestia tentatiile pot fi mari, dar la fel si pierderile. In cazul pariurilor sportive, nu poti fi nicioadata sigur de castig, dar macar iti poti creste sansele de reusita si profit. Asadar, daca vrei sa afli mai multe despre pariuri si sa iti asiguri succesul, am pregatit 13 sfaturi pentru tine, pentru a alunga ghinionul.
 
Forma echipelor
 
Pariurile sportive nu sunt o stiinta exacta, dar multe lucruri pot fi intuite. Forma este unul dintre cei mai importanti analizatori. Degeaba o echipa are jucatori foarte buni daca ei au prins un sezon prost. Pentru Euro conteaza enorm ce au reusit jucatorii la club. De aceea, Anglia are sanse bune de aceasta data si Belgia ar putea ramane, din nou, doar la statutul de speranta.  Te sfatuim sa nu pariezi pana nu verifici atent lotul echipelor si performantele reusite de jucatorii importanti in sezonul care este pe cale de a se incheia. Doar asa iti vei creste sansele de castig.
 
Avantajul terenului propriu
 
Stim, poate la un turneu final nu te gandesti la asta, dar acum gazda este o echipa care isi propune trofeul, ceea ce poate fi un avantaj, dar nu mereu. Este cunoscut faptul ca gazdele joaca sub presiune si de multe ori cedeaza. Pe de alta parte, Franta a castigat ultimele doua turnee din aceasta postura (CM 1998 si CE 1984), lucru care poate sa lucreze in avantajul lor. Si daca tot vorbim despre asta, nu uita ca jucam meciul de deschidere impotriva lor si nu ar fi prea inspirat sa pariezi contra favoritei.
 
Istoricul infruntarilor
 
Daca avantajul terenului propriu poate sa fie adus in discutie doar pentru o singura echipa,  nu acelasi lucru se poate spune si despre meciurile anterioare pe care le-au disputat una impotriva celeilalte. Daca te uiti suficient de atent, vei descopri anumite serii negre sau unele pozitive pe care o anumita echipa le are impotriva alteia. Ele exista cu siguranta si la Euro 2016, iar acesta poate sa fie un factor deciziv, de multe ori istoria avand tendinta de a se repeta in fotbal. Spre exemplu, Spania a invins atat Germania cat si Italia in ultimele doua finale, deci deja are un ascendent in fata acestora.
 
Vestile de la fiecare echipa
 
Inainte de a paria pe o echipa, este bine sa astepti lotul. Si nici macar atunci nu poti fi sigur, pentru ca pot sa apara accidentari chiar si cu o zi inainte de turneu. Sa luam doua echipe care se bazeaza foarte mult pe starul lor, Portugalia si Suedia. Ambele au sanse sa treaca de grupe, dar daca Ronaldo sau Ibrahimovici vor lipsi, echipa va primi o lovitura importanta, una care ii poate demoraliza, dar le poate scadea si valoarea. Asadar, pariaza cand ai la dispozitie toate informatiile din momentul respectiv.
 
Motivatia
 
La un turneu final orice echipa este motivata sa castige sau macar sa faca fata, dar nivelul de motivatie poate sa fie diferit. Spre exemplu, acum doi cand Spania a fost umilita la Cupa Mondiala, s-a vazut foarte bine ca echipa venea dupa o serie de succese si nu mai avea acceasi motivatie de a castiga. Pe de alta parte, anul acesta Franta poate sa iasa victorioasa pentru a nu-si dezamagi suporterii, in timp ce Anglia ar putea sa caute sa castige, in sfarsit, acest trofeu.
 
Programul
 
Daca vorbim despre un turneu final, programul ar putea pune probleme din doua puncte de vedere. In primul rand, meciurile pot fi puse in asa fel incat o echipa sa aiba o zi in minus de odihna, mai ales in fazele eliminatorii. Iar cand joci cinci, sase meciuri intr-o perioada scurta, acest lucru ar putea sa conteze.
 
Si nu trebuie sa fie luat in calcul doar turneul efectiv. Majoritatea jucatorilor vin dupa campionate extrem de obositoare, in care consumul de energie a fost masiv. De aceea, unele echipe mari parasesc competitia inca din grupe, jucatorii lor fiind prea obositi pentru a face fata chiar si unor adversari mai slab cotati (Messi si Ronaldo sufera constant din aceasta cauza).
 
Vremea
 
Atunci cand vrei sa pariezi pe numarul de goluri, acesta este un factor la care trebuie sa fii extrem de atent. Este cunoscut faptul ca meciurile disputate pe ploaie ajung sa nu fie unele extrem de spectaculoase si in ele se marcheaza destul de putin. In plus, unele echipe, mai ales cele extrem de tehnice, sunt incurcate de ploaie, in timp ce echipele britanice nu au nicio problema, ba chiar formatii precum Irlanda sau Irlanda de Nord, cu jocul lor putin tehnic, vor fi chiar incantate de o vreme rea si isi vor creste sansele la un rezultat bun.
 
Concentrarea
 
Aici nu mai depinde de competitie, ci de tine. Daca te afli la inceput de drum in ceea ce inseamna pariurile sportive, nu trebuie sa incepi sa joci pe toate sporturile si toate competitiile deodata. Ofera-ti timp sa inveti cum functioneaza lucrurile si la inceput te poti axa doar pe fotbal, daca este sportul pe care il cunosti cel mai bine si doar pe cateva competitii despre care gasesti usor informatii. Campionatul European este o oportunitate buna de invatare, mai ales daca nu vei paria prea mult.
 
Calitatea
 
Nu trebuie sa pariezi extrem de mult, adica pe toate meciurile turneului. Este suficient sa iti alegi cateva dispute, la care esti mai sigur de rezultat si sa joci pe ele. Atentie insa, niciodata nu trebuie sa alegi meciuri extrem de disproportionate, pentru ca ele sunt reteta sigura catre niste bani pierduti. Favoritele sunt favorite pentru un motiv si tocmai de aceea primesc cote mici. Poate ca o echipa cu o cota mare este atractiva din punct de vedere al castigurilor, dar ea este si extrem de riscanta si de cele mai multe ori va pierde.
 
Tipurile de pariuri
 
Agentiile de pariuri incearca sa atraga clienti prin bilete combinate. Pariezi pe mai multe meciuri pe acelasi bilet, cotele cresc dupa un anumit algoritm si suma pe care o poti castiga devine extrem de mare. Pare simplu si atractiv, nu? De fapt, nu este deloc asa, pentru ca sansele de a nimeri fiecare rezultat scad cu fiecare meci adaugat. Multi risca si joaca asa, pentru ca mai apoi sa se mire de faptul ca au pierdut. Daca vrei sa nu se intample asta, joaca un bilet simplu sau unul sistem (de genul 3 din 5 rezultate corecte), pentru mai multa siguranta.
 
Urmareste meciurile live si pariaza in timp real
 
Astazi am aflat ca Euro 2016 va fi transmis, in parte si de Pro Tv, deci va fi usor sa vezi majoritatea meciurilor.  Si chiar daca nu le vezi pe toate la TV, agentiile online de top transmit meciuri live online si ofera si posibilitatea de a plasa pariuri live. In acest mod vei avea mai mult control asupra situatiei si va fi mai usor de intuit rezultatul. Nici asa nu poti fi sigur, dar sansele sunt mai mari.
 
 
Auto-disciplina
 
Regula de aur a pariurilor de orice fel este sa nu joci mai multi bani decat iti permiti. Asa se intampla si cu pariurile sportive, care pot deveni nocive atunci cand nu esti atent. Indiferent daca pierzi sau castigi, important este sa stii cand sa te opresti. Stim cu totii ca tentatia este mare, dar daca nu esti cumparat, la fel pot fi si efectele negative. Sa spunem ca un bilet a iesit castigator. Bucura-te de acest lucru, dar nu te grabi sa pui altul, pentru ca exista mari sanse sa nu mai fii la fel de norocos.
 
Informeaza-te din surse autorizate
 
Pe Internet exista o sumedenie de indivizi care vor incerca sa iti vanda ponturi si tot felul de informatii, dar niciodata nu trebuie sa accepti sa cumperi. Nu spune nimeni ca nu poti folosi un pont bun, mai ales daca ofera si informatii despre cum s-a ajuns la acesta.
Esential este sa fie gratuit si sa nu crezi ca este litera de lege. Si daca tot am ajuns aici, eu prefer caut informatii despre Euro 2016 pe PariuriX.com, comunitatea pariorilor din Romania, unde sunt ponturi, analize si sfaturi oferite de oameni cu experienta in domeniu. Sunt mai sigure, de actualitate, dar si gratuite.
 
PariuriX.com – Decizia ONJN nr. 697/18.04.2016

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.